Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκλονιστική μαρτυρία από συγγενή θυμάτων στα Τέμπη: Ο Πλεύρης έκλεισε την έρευνα για τους ζωντανούς

Συγκλονιστική μαρτυρία από συγγενή θυμάτων στα Τέμπη: Ο Πλεύρης έκλεισε την έρευνα για τους ζωντανούς
O Δημήτρης Πλακιάς υποστήριξε πως όταν βγήκε η τελευταία κοπέλα ζωντανή από τα Τέμπη και τον ρωτήσαμε, μας είπε με θάρρος «οι έρευνες για τους ζωντανούς τελείωσαν»
Σχετικά Άρθρα
Συγκλονιστικά είναι η περιγραφή συγγενή θυμάτων για όσα ακολούθησαν του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας της Αναστασίας και θείος των δίδυμων πρώτων εξαδελφών της από την Καλαμπάκα, που έχασαν την ζωή τους στο δυστύχημα υποστήριξε -μιλώντας στον Ant1- πως «την έρευνα των ζωντανών την έκλεισε ο κ. Πλεύρης και λέω πάντα αλήθειες. Όταν βγήκε η τελευταία κοπέλα ζωντανή και τον ρωτήσαμε, μας είπε με θάρρος “οι έρευνες για τους ζωντανούς τελείωσαν”. Τι μας λένε για 3 και 5 μέρες μετά; Τον κ. Πλεύρη δεν τον ρωτάνε εκεί στη Βουλή;».

Αιχμές κατά του Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, ο κ. Πλακιάς υποστήριξε πως «ο πρωθυπουργός χθες έδειξε μία μεγάλη ασέβεια και στα 57 θύματα, αλλά και όλοι οι βουλευτές που ήταν απόντες. Θα έπρεπε να ήταν εκεί και οι 300 βουλευτές. Ήταν τέτοια μέρα ακριβώς, Τρίτη-Τετάρτη μετά την Καθαρά Δευτέρα του 2023, όταν ο πρωθυπουργός ήρθε και μας πήρε μια αγκαλιά όταν είμαστε στο νοσοκομείο και αγωνιούσαμε τότε για τα παιδιά μας. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, δεν ήρθαν στη Βουλή να αφήσουν ένα λουλούδι. Μία μεγάλη ασέβεια και από τους 300».

Οι συγγενείς έχουν «τσουνάμι» από στοιχεία

«Αυτή τη στιγμή, κανείς από τους συγγενείς δεν μπορεί να θρηνήσει. Μα έχουν κάνει τον θυμό, οργή. Όταν έχεις οργή, δεν μπορείς να θρηνήσεις. Όταν κλείσουμε στη φυλακή αυτούς που πρέπει, θα μπορέσουμε πλέον να πενθήσουμε τα παιδιά μας. Η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή κάνει πολύ καλή δουλειά, αρχίζει και δουλεύει πάρα πολύ. Περιμένουμε να τελειώσει η έρευνα όλη, να ξεκινήσουν τα δικαστήρια και μετά στις Βρυξέλλες θα δείτε από την πλευρά των οικογενειών ένα τσουνάμι από στοιχεία», κατέληξε ο κ. Πλακιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης