Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ για Κούγια και Πανταζή

Παρέμβαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ για Κούγια και Πανταζή
Σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν καταγγελίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για δηλώσεις της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό στην οποία συμμετέχει ως δικηγόρος κάποιων εκ των κατηγορούμενων, όχι εκ των πρωταγωνιστών
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ φτάνουν οι δηλώσεις Κούγια και Πανταζή, με τις σχετικές καταγγελίες να βρίσκονται ήδη στα χέρια του προέδρου του Ζήση Κωνσταντίνου, ο οποίος θα τις μελετήσει και θα αποφανθεί για την περαιτέρω διαχείριση των υποθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν καταγγελίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για δηλώσεις της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό στην οποία συμμετέχει ως δικηγόρος κάποιων εκ των κατηγορούμενων, όχι εκ των πρωταγωνιστών.
Προ ημερών και μετά τις αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο για βιασμό της ανήλικης, η δικηγόρος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως η 12χρονη «είχε επιλέξει μία συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει».
Ειδικότερα, μιλώντας στο ΟΡΕΝ και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η Βάσω Πανταζή αναγνωρίζοντας μεν πως πρόκειται για μία τραγωδία ως προς την ανήλικη και πως γι’ αυτήν φταίνε όλοι, σημείωσε ωστόσο πως η ίδια είχε κάνει την επιλογή να είναι «εκδιδόμενη».
«Ο βιασμός στην Ελλάδα έχει δύο μορφές τέλεσης. Είτε ασκώ βία την ώρα εκείνη στο θύμα μου, είτε το απειλώ με τρόπο που να κινδυνεύει η ζωή του και η σωματική του ακεραιότητα και τελώ συνουσία. Εάν εγώ είμαι ένας 55χρονος και εκμεταλλεύομαι τη φτώχεια αυτού του παιδιού, την εξαθλίωσή του, το γεγονός ότι αυτό το παιδί δεν είχε καμία επίβλεψη ή είμαι ένα πρόσωπο που μου το είχαν εμπιστευτεί και εγώ εκμεταλλεύομαι την εμπιστοσύνη αυτή και το παρασύρω και το πείθω και το παραπλανώ, με οποιονδήποτε δηλαδή άλλο τρόπο, να τελέσει συνουσία μαζί μου, παύει να υπάρχει ο βιασμός και υπάρχει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου, για το οποίο η εισαγγελική αρχή πρότεινε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου, το οποίο είναι ένα βαρύτατο κακούργημα, με βαρύτατο πλαίσιο ποινής, 10-15 έτη κάθειρξη» δήλωσε αρχικά η συνήγορος κάποιων από τους φερόμενους ως πελάτες κατηγορουμένους στην υπόθεση.
Στη συνέχεια, όμως, προχώρησε σε δηλώσεις που προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων. «Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει (σ.σ. η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει». Όταν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι αντέδρασαν σε όσα είπε η δικηγόρος, η κυρία Πανταζή είπε ότι «είναι τραγωδία για όλους μας. Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;» αναρωτήθηκε.

Για “απειλές και ύβρεις” σε ποδοσφαιρικό αγώνα ερευνώνται οι καταγγελίες κατά Κούγια

Σε… ρινγκ και όχι σε ποδοσφαιρικό αγώνα μετατράπηκε, όπως καταγγέλλεται, η αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Κορίνθου και Παναργειακού, με τον Αλέξη Κούγια να “επιτίθεται” σε ανθρώπους της διοίκησης του Παναργειακού και αστυνομικών που βρίσκονταν στο στάδιο. Για τη συμπεριφορά του αυτή υπήρξαν και οι σχετικές καταγγελίες προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.
Ειδικότερα, πριν από τον αγώνα ο Αλέξης Κούγιας είχε ένα φραστικό επεισόδιο με αστυνομικούς και όχι μόνο, ενώ λίγη ώρα μετά την ήττα, έκανε γνωστή την παραίτησή του από την προεδρία της Κορίνθου.
Όμως δεν σταμάτησε εκεί η διαμάχη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του Παναργειακού έκανε καταγγελία για ύβρεις και απειλές προς το πρόσωπό του. «Δεν κατεβαίνουμε σε αυτό το επίπεδο. Ο άνθρωπος, παρότι είναι ένας καλός δικηγόρος, αποδείχθηκε ότι είναι κατώτερος πολλές φορές και από έναν απλό πολίτη. Αυτά που είπε, για τη μάνα μου η οποία έχει φύγει από τη ζωή εδώ και έναν χρόνο και για τον κόσμο, δεν λέγονται».
Από την πλευρά του, ο Α. Κούγιας σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook της ΠΑΣ Κορίνθου εμφανίζεται να αναφέρει πως «αργά το βράδυ μου απέστειλαν τα βίντεο από το επεισόδιο στο οποίο συμμετείχα απέναντι σε 3 αλήτες που εκ των υστέρων έμαθα ότι ήταν σύμβουλοι του Παναργειακού, οι οποίοι συνοδεύονταν από έναν μπράβο και το βίντεο για την λεκτική μου αντιπαράθεση με τον διοικητή της αστυνομίας Κορίνθου».
Και προσθέτει πως «όσον αφορά το επεισόδιο με τον διοικητή της αστυνομίας Κορίνθου όπως προκύπτει και από το βίντεο οφείλεται στο ότι δεν συνέλαβε αυτόν τον μπράβο που είχαν αυτά τα 3 καθάρματα που έβρισαν την μάνα μου μαζί τους».
Στην ανάρτησή του καταλήγει: «Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι εγώ δεν μεγάλωσα στο κολέγιο του Ήτον αλλά στην Πετρούπολη και μέσα στα γήπεδα και ότι υπάρχει ο Αλέξης Κούγιας των δικαστηρίων που διδάσκει γνώση και ήθος και κύρος και ο Αλέξης Κούγιας των γηπέδων που δε φοβάται να τα βάλει με την μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση και τον λαθρέμπορο τον χρηματοδότη της. Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια !!!».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης