Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία στον Ευαγγελισμό – Σφοδρές αντιδράσεις από γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους

Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία στον Ευαγγελισμό – Σφοδρές αντιδράσεις από γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους
Στον Ευαγγελισμό έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 14/3 δύο απογευματινά χειρουργεία
Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για σήμερα 14/3 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Οι εργαζόμενοι και η ΕΙΝΑΠ αντιδρούν, προχωρώντας σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και σε τρίωρη στάση εργασίας αντίστοιχα.
Στάση εργασίας 13:00 με 15:00 είχε κηρύξει η ΕΙΝΑΠ, ενώ σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα απογευματινά χειρουργεία, γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στην είσοδο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι οποίοι καλούν τους συναδέλφους τους να μην συμμετέχουν σε αυτά.

Στον Ευαγγελισμό έχουν προγραμματιστεί για σήμερα δύο απογευματινά χειρουργεία.
Μία επέμβαση θυρεοειδούς και μία νευρολογικής φύσεως και στο ΚΑΤ δύο χειρουργεία, μία αρθροπλαστική ισχίου και μία αρθροπλαστική γόνατος.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι προσδοκούν με τα απογευματινά χειρουργεία να υπάρξουν περισσότερες προσέλευσεις στις προσκλήσεις γιατρών, νοσηλευτών και αναισθησιολόγων, καθώς το προηγούμενο διάστημα οι προκηρύξεις για αναισθησιολόγους βγήκαν όλες άγονες.
Επίσης, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε νωρίτερα σε ανάρτησή του τη λίστα της 1ης ΥΠΕ με τα νοσοκομεία και τις κλινικές που διοργανώνουν απογευματινά χειρουργεία.
Πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Γεώργιος Γεννηματάς», «ΚΑΤ» και «Σωτηρία», τα οποία ξεκινούν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία.

2 Χειρουργικά τραπέζια για δύο ημέρες την εβδομάδα για δέκα κλινικές του νοσοκομείου θα λειτουργεί ο Ευαγγελισμός.
4 Χειρουργικά τραπέζι για δύο ημέρες την εβδομάδα για 12 κλινικές θα λειτουργεί το νοσοκομείο Γεννηματάς.
3 Χειρουργικά τραπέζια για δύο ημέρες την εβδομάδα για 17 κλινικές θα διοργανώσει το ΚΑΤ
1 χειρουργείο μία φορά την εβδομάδα για τρεις κλινικές διοργανώνει το Νοσοκομείο Σωτηρία.

Α. Γεωργιάδης: Έχουμε κάνει 7 προκηρύξεις προσλήψεως αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και έχουν έρθει μηδέν

«Ξέρετε πόσες φορές έχουμε κάνει προκηρύξεις προσλήψεως αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης; επτά φορές και έχουν έρθει μηδέν. Δηλαδή τι πιστεύετε ότι αν κάνουμε οκτώ φορές προσκλήσεις ή δέκα φορές προσκλήσεις, θα έρθουν αυτοί που δεν ήρθαν τις προηγούμενες επτά; Αυτοί που μας κατηγορούν γιατί δεν κάνετε περισσότερες προσλήψεις για τα πρωινά χειρουργεία, δεν αντιλαμβάνονται ότι ένας από τους λόγους που προσδοκούμε να μπορούμε να έχουμε περισσότερες προσελεύσεις στις προσκλήσεις γιατρών και νοσηλευτών και αναισθησιολόγων είναι τα απογευματινά χειρουργεία και όχι μόνο».

Δ. Κουτσούμπας: Ο υπουργός εγκαινιάζει τα «νοσοκομεία Α.Ε» με τιμοκατάλογο και ασθενείς – πελάτες

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάνει λόγο για πελάτες ασθενείς, ενώ τονίζει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών για δημόσια και δωρεάν υγεία.
«Όταν ο υπουργός Υγείας με καλοστημένες φιέστες εγκαινιάζει τα νοσοκομεία ανώνυμες εταιρείες με τιμοκατάλογο και ασθενείς – πελάτες, εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών για αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης