Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δυστύχημα στα Τέμπη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον επιζώντα του πρώτου βαγονιού

Δυστύχημα στα Τέμπη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον επιζώντα του πρώτου βαγονιού
Ο συνήγορος της οικογένειας ξεκαθάρισε ότι «οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί»
Ο συνήγορος του Γεράσιμου Γεωργιάδη, του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού του δυστυχήματος των Τεμπών, προανήγγειλε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το δυστύχημα, και μάλιστα με το αίτημα η μήνυσή του να συσχετιστεί τόσο με τη δικογραφία του ανακριτή της Λάρισας όσο και της Ευρωπαίας Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι που ασχολείται με την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον νομικό Λουκά Αποστολίδη, οι γονείς του Γεράσιμου, του νέου που δίνει μάχη για τη ζωή στη Βοστόνη, «δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί».
Παραχορώντας συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων λειτουργίας του σιδηροδρόμου και της εταιρείας.
Ενώ ξεκαθάρισε «οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί. Το μόνο που ζητούν οι γονείς και η γιαγιά του Γεράσιμου, είναι να προσευχηθούν για να μείνει στη ζωή».
Έκανε παράλληλα γνωστό ότι θα καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να συσχετιστούν οι ποινικές δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, τόσο από την πλευρά της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, όσο και από την πλευρά του εφέτη ανακριτή.
Επισημάινεται ότι ήδη οι συγγενείς των θυμάτων έχουν προβεί στην κατάθεση συμπληρωματικής μήνυσης, ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή, κατά όλων όσων εμπλέκονται στο πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Στη μηνυτήρια αναφορά τους υποστηρίζουν, ότι ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων.
Στόχος, όπως αναφέρουν, είναι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η μήνυση στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλει μήνυση εδώ και καιρό, τόσο οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.
Η συμπληρωματική δήλωση θίγει και την κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να θεσπίσουν εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης