Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Τραγωδία στα Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο
Οι συγγενείς των θυμάτων θεωρούν ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα του ενδεχόμενου δόλου, βάσει στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί
Συμπληρωματική μήνυση δια της οποίας ζητούν να αποδοθεί σε όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται στην τραγωδία, το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατέθεσαν σήμερα 12/3 συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Η μηνυτήρια αναφορά

Οι συγγενείς των θυμάτων θεωρούν ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα του ενδεχόμενου δόλου, βάσει στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί και βάζουν στο κάδρο των ευθυνών, όσους έχουν μηνύσει και στο παρελθόν: πολιτικούς και στελέχη της Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ και ΟΣΕ.
Η μηνυτήρια αναφορά αναδεικνύει πως ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων.
Υπογραμμίζεται ότι η συμπληρωματική μήνυση που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Εφετών.

ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το πόρισμα για τα Τέμπη στον Άρειο Πάγο

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα προσήλθαν το μεσημέρι της Τρίτης στην εισαγγελέα του Αρείου Γεωργία Αδειλίνη και κατέθεσαν το πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η σιδηροδρομική τραγωδία δεν οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο λάθος, αλλά υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλή.

«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Σε δηλώσεις τους, κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο, οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κόκκαλης - Αλ. Αυλωνίτης - Δ. Καλαματιανός - Γ. Σαρακιώτης), τόνισαν ότι κατέθεσαν το πόρισμα που συνέταξαν για την σιδηροδρομική τραγωδία προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών.
Τέλος, επισήμαναν ότι «όλοι οφείλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Δικαιοσύνη και πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης