Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Είμαστε αντίθετοι με τα απογευματινά χειρουργεία - Έξαρση μηνιγγίτιδας, χρειάζεται ιχνηλάτηση και προσοχή

Παγώνη: Είμαστε αντίθετοι με τα απογευματινά χειρουργεία - Έξαρση μηνιγγίτιδας, χρειάζεται ιχνηλάτηση και προσοχή
Η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι, επιβάλλεται η μεταφορά σε νοσοκομείο, ανέφερε η Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα
«Τα απογευματινά χειρουργεία δεν μπορούν να γίνουν γιατί χρειάζεται πάρα πολύ προσωπικό, με ομάδα, αναισθησιολόγου, νοσηλευτών και φυσικά και άλλες ειδικότητες, όπως καρδιολόγοι και παθολόγοι για ενδεχόμενη επιπλοκή», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη, υπενθυμίζοντας ότι πάγιο αίτημα είναι οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, να γίνουν γρήγορα οι κρίσεις, να υπάρχει χρηματοδότηση και εκπαίδευση των νέων γιατρών για να μην φεύγουν στο εξωτερικό «ώστε να είναι η επόμενη γενιά μας».
Η κα Παγώνη μιλώντας στο ΕΡΤnews ανέφερε ότι «εμάς τη θέση μας για τα απογευματινά χειρουργεία, εδώ και 1,5 μήνα ο υπουργός την ξέρει, τα έχουμε συζητήσει, είπαμε ότι είμαστε αντίθετοι, το γνωρίζει, είπαμε γιατί είμαστε αντίθετοι, ο υπουργός είπε τις δικές του απόψεις».
«Στην Αθήνα από ό,τι είπαν, από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν τα απογευματινά. Αυτό που ξέρω είναι ότι η συμμετοχή είναι προαιρετική για κάθε τμήμα. Αποφασίζουν οι γιατροί του τμήματος. Αν οι γιατροί πουν ότι δεν θα μπορούν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία, προφανώς δεν θα τα κάνουν», τόνισε η κα Παγώνη.

Για μηνιγγίτιδα

«Επειδή η μηνιγγίτιδα είναι φέτος σε έξαρση και άλλες χρονιές είχαμε περισσότερα κρούσματα και θανάτους, η καλή διαχείριση σημαίνει καλή ιχνηλάτηση των περιστατικών, για να ξέρουμε ποια άτομα ήταν σε επαφή και πρέπει να εμβολιαστούν», υπογράμμισε η κα Παγώνη, με αφορμή τα 14 κρούσματα συνολικά από την αρχή του έτους στη χώρα μας.
Για τα 3 κρούσματα φοιτητών στην Πάτρα , σημείωσε πως έχουν ιχνηλατηθεί και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας ενόψει καρναβαλικών συγκεντρώσεων.
«Ο κόσμος να βγει να διασκεδάσει, δεν μπορεί να κλειστούν στα σπίτια για τρία κρούσματα. Ιχνηλάτηση και προσοχή χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι, αλλά επιβάλλεται η μεταφορά σε νοσοκομείο που «αν γίνει εγκαίρως, δεν φοβόμαστε τίποτα».
Εξήγησε ότι υπάρχει φόβος για τα μικρά παιδιά, «γιατί τα μωράκια κάνουν σπασμούς».

www.bankingnews/gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης