Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ομοφοβική καρικατούρα στην Κέρκυρα - Έβγαλαν καρνάβαλο «Κασσελάκη» με βαμμένα χείλια και γυναικεία εσώρουχα

Ομοφοβική καρικατούρα στην Κέρκυρα - Έβγαλαν καρνάβαλο «Κασσελάκη» με βαμμένα χείλια και γυναικεία εσώρουχα
Καταδίκάζει την κακόγουστη σάτυρα ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης
Διαστάσεις παίρνει η επιλογή του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση στα Μωραΐτικα, με την ομοφοβικού και ρατσιστικού χαρακτήρα “απεικόνιση” του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να προκαλεί αλγεινή εντύπωση και δηλώσεις καταδίκης από τους τοπικούς άρχοντες. 

μωραιτικα1.jpg

μωραιτικα.JPG
Μετά την καταδίκη από τον (συνδιοργανωτή) τοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν και πως αν το ήξεραν δεν θα είχαν συμμετάσχει, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης σε δήλωσή του καταδικάζει την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, σε δήλωσή του στο CorfuPress.com ανέφερε για το θέμα: «Στη σάτυρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτυρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

Χειμαριωτης.JPG
Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης

Το μέλος του Δ.Σ. του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Μωραϊτίκων που διοργάνωσε το καρναβάλι, Πέτρος Κοσμάς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αφού δηλώνει ντροπή, διαφοροποιείται από την επιλογή και δηλώνει ότι θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης