Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Δύο συλλήψεις στην Καλαμάτα για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, όπλων και αναβολικών ουσιών - Τι κατασχέθηκε

ΕΛ.ΑΣ: Δύο συλλήψεις στην Καλαμάτα για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, όπλων και αναβολικών ουσιών - Τι κατασχέθηκε
Πάνω από 310 γραμμάρια κοκαΐνης και 106 ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας
Στη σύλληψη 2 ανδρών, ηλικίας 39 και 49 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μετά από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 9/3 στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της ίδιας Υπηρεσίας.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, όπλων και αναβολικών ουσιών.

Κατασχέσεις

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος από το Δεκέμβριο του 2023 δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και κατάστημα του 39χρονου, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 314,5 γραμμαρίων,
-106 ναρκωτικά δισκία,
-2 ζυγαριές ακριβείας,
-2 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,
-1 αεροβόλο πιστόλι,
-1 κινητό τηλέφωνο,
-το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη o 49χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 31.500 ευρώ.
kalamata_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης