Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πόλεμος της νύχτας - Έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά - «Νονοί» και ποινικοί στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Πόλεμος της νύχτας - Έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά - «Νονοί» και ποινικοί στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ
Το εν λόγω βενζινάδικο φέρεται να άνηκε στο δίκτυο πρατηρίων, που είχε υπό τον έλεγχό του γνωστό όνομα της νύχτας, το οποίο δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στον Νέο Κόσμο
Σχετικά Άρθρα
Νέες διαστάσεις λαμβάνει καθημερινά ο πόλεμος της νύχτας. Τελευταίο «κρούσμα» είναι η έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στο Πειραιά και συγκεκριμένα στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3/2024).
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι το Παλαιό Φάληρο και παρ' όλο που το πρατήριο βενζίνης ήταν ανοιχτό, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ωστόσο, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτήρια.
Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

Η δολοφονία στον Νέο Κόσμο τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ, το εν λόγω βενζινάδικο φέρεται να άνηκε στο δίκτυο πρατηρίων, που είχε υπό τον έλεγχό του γνωστό όνομα της νύχτας, το οποίο δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στον Νέο Κόσμο, έπειτα από ενέδρα, επίσης σε πρατήριο καυσίμων, που ήταν της ιδιοκτησίας του.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά τη δολοφονία, τη διαχείρισή του φέρονται να είχαν αναλάβει δύο άλλα πρόσωπα, επίσης γνωστά στον χώρο της νύχτας, τα οποία εκτιμάται ότι πιθανόν είναι και οι αποδέκτες του «μηνύματος» της επίθεσης. Κι αυτό διότι μετά τη δολοφονία στον Νέο Κόσμο, ένας σκληρός ποινικός είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να αποκτήσει το βενζινάδικο, ωστόσο δεν φαίνεται να είχε βρει τρόπο για να συμφωνήσει. Στην αλληλουχία αυτή, φαίνεται πως η Ελληνική Αστυνομία αναζητά το κίνητρο για την βομβιστική επίθεση, καθώς δεν αποκλείεται μέσα από το μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλεγχο του συγκεκριμένου πρατηρίου να κρύβεται η επιθυμία για περαιτέρω ισχύ στον χώρο της νύχτας.

Δεν εντοπίστηκαν ευρήματα

Το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ασφάλειας έχει αναλάβει την υπόθεση της ισχυρής έκρηξης.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο χώρος ερευνήθηκε από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, προκειμένου να προσδιοριστεί από τι προκλήθηκε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε οχήματα και κατοικίες αλλά και στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης