Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αύριο 8/3 το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Κάλεσμα στα Προπύλαια από ΦΣ και φορείς

Αύριο 8/3 το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Κάλεσμα στα Προπύλαια από ΦΣ και φορείς
Σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια προχώρησαν σήμερα το πρωί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι καταπατά το άρθρο 16 του Συντάγματος
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας εν γένει ενόψει την ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Παρασκευή 8/3.
Σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια προχώρησαν σήμερα το πρωί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι καταπατά το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Πέμπτης, φοιτητές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αλλά και της εισόδου στην οδό Εθνικής Αμύνης, στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή και την Πολυτεχνική.
Οι φοιτητές θα σταματήσουν τον αποκλεισμό στις 12 το μεσημέρι και θα κατευθυνθούν στην Καμάρα, για να πραγματοποιήσουν πορεία κατά του νομοσχεδίου. Αύριο φοιτητές από τη βόρεια Ελλάδα να κατέβουν στην Αθήνα για το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
«Όλοι στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μαρτίου, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 12.00 στα Προπύλαια! Να βουλιάξει η Αθήνα», τονίζει το κεντρικό κάλεσμα που απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.
Εντωμεταξύ τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ., έως τις 15:00 την Παρασκευή 8 Μάρτη, έχουν προαναγγείλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ.
Από την πλευρά τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αξιοποιούν την τετράωρη στάση εργασίας και καλούν στις 12 στα Προπύλαια, στηρίζοντας το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο.
Ενώ η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της καλεί σε κινητοποίηση τον κλάδο τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής με προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη και ήδη μια σειρά Σύλλογοι παίρνουν σχετικές αποφάσεις.
Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), η οποία προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη 7 Μάρτη από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και απεργία στις 8 Μάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης