Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέου Εποπτικού Συμβουλίου - Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέου Εποπτικού Συμβουλίου - Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Έξω από τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, πραγματοποιεί συγκέντρωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 2/3, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του νέου Εποπτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου 2024-2028.
Στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι (332), οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (178), αλλά και όσοι διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο εφόσον έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και διατηρούν την ιδιότητα αυτή (25).

Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έξω από τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Πλατεία Μαδρίτης (πίσω από το Χίλτον), πραγματοποιεί συγκέντρωση με εργασιακά αιτήματα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει απωλέσει το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια, ενώ μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί από εργαζόμενους είτε με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είτε μέσω προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. ή του Ο.Α.Ε.Δ. Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, οι εργαζόμενοι στους Δήμους (και κατ΄ επέκταση και οι ίδιοι οι Δήμοι) αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες, δίχως πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς. Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των Δημοτών και των τοπικών Κοινωνιών.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, από την μια η εντατικοποίηση της εργασίας και τα συνεχιζόμενα εργατικά δυστυχήματα (λόγω και της έλλειψης σύγχρονου και σοβαρού πλαισίου Υγιεινής και Ασφάλειας, αλλά και της καταστρατήγησης ακόμα και του υφιστάμενου) και από την άλλη, μια Τοπική Αυτοδιοίκηση «επαίτης», απόλυτα εξαρτημένη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, αφού για καθετί εκλιπαρεί για την ένταξη της σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο!!! Οι ευθύνες των αιρετών είναι τεράστιες, αφού είτε υποκύπτουν, είτε συναινούν με «ανταλλάγματα» (όπως οι Αναπτυξιακές, η αύξηση θητείας κ.λπ.) στο «σύστημα» πολιτικής εξάρτησης ακυρώνοντας στην πράξη τον Αυτοδιοικητικό τους ρόλο που πρέπει να είναι καθαρά διεκδικητικός.
Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι η υποτέλεια και υποταγή στην αυταρχική και αντισυνταγματική “Διάταξη Βορίδη” την οποία έχει καταγγείλει επανειλημμένα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ζητά την κατάργησή της».
Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσει, αλλά και κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης