Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φάκελος - βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης: Αυτός είναι ο πολυβολητής που συνελήφθη ως εμπλεκόμενος σε τρομοκρατία

Φάκελος - βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης: Αυτός είναι ο πολυβολητής που συνελήφθη ως εμπλεκόμενος σε τρομοκρατία
Ο δεύτερος είναι οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος είναι σε μακρά αναρρωτική άδεια
Σε δέκα συλλήψεις προχώρησαν, την Τρίτη (27/02), οι Αρχές για την υπόθεση του φακέλου με βόμβα που είχε σταλεί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας πολυβολητής του Στρατού, ο οποίος έχει υποβάλει παραίτηση, και ο δεύτερος είναι οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος είναι σε μακρά αναρρωτική άδεια.
Όσον αφορά στον πολυβολητή, αποτύπωμα και DNA του φέρεται να ταυτοποιήθηκε στον εκρηκτικό φάκελο που βρέθηκε στο Εφετείο στη Θεσσαλονίκη στις 12 Φεβρουαρίου. Πάντως, την Τετάρτη (28/02), οι έξι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή (03/03). Επισημαίνεται ότι κατηγορούμενοι είναι και άλλοι τέσσερις, που βρίσκονται ήδη σε φυλακές εξαιτίας άλλων αδικημάτων.

Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατικές επιθέσεις

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, την Τετάρτη (28/02), άσκησε ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα σε βάρος των 10 κατηγορουμένων για την οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» και άλλες τρομοκρατικές πράξεις. Πρόκειται για έξι που συνελήφθησαν και άλλους τέσσερις που είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα:
Της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης,
Τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης
Έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατικής πράξης
Κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατικής πράξης
Διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς και για τα πλημμελήματα της
Υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή (03/03). Κατά πληροφορίες, τρεις εξ αυτών δηλώνουν τοξικομανείς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης