Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπαλάσκας για συλλήψεις πυροτεχνουργών του στρατού: Πουλούσαν την εκπαίδευση που πήραν - Κοιτούν το προσωπικό τους κέρδος

Μπαλάσκας για συλλήψεις πυροτεχνουργών του στρατού: Πουλούσαν την εκπαίδευση που πήραν - Κοιτούν το προσωπικό τους κέρδος
Μεταξύ των συλληφθέντων  οι δύο πυροτεχνουργοί
Σχετικά Άρθρα
«Ο ένας είναι της αεροπορίας και ο άλλος του στρατού, ήταν και οι δυο πυροτεχνουργοί. "Θα μου δώσεις τόσα και θα σου πουλήσω τεχνογνωσία" λένε ουσιαστικά στους κακοποιούς – τρομοκράτες. Πουλούσαν την εκπαίδευση που πήραν από τον στρατό τις ειδικές δυνάμεις. Δεν τους νοιάζει. Είναι επίορκοι και κοιτούν το προσωπικό τους κέρδος», ανέφερε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, με αφορμή τις χθεσινές 6 συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής (συνολικά 10, οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης).
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο πυροτεχνουργοί.
Ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σχολίασε πως «άρχισε η καλή δουλειά έπεται και συνέχεια».
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα «η ΓΑΔΑ των κακοποιών είναι ο Κορυδαλλός, όλοι ξέρουμε τι γίνεται μέσα στις φυλακές, για το ίντερνετ, για τα ναρκωτικά που πουλάνε, εδώ κάνουνε μέχρι και ρεβεγιόν στους διαδρόμους. Όταν μπορεί ο άλλος να έχει ίντερνετ κινητό και να κάνει γλέντια μέσα μπορεί να κάνει και αυτά».
Ο ίδιος μίλησε για συνεργασίες που δημιουργούνται μέσα στις φυλακές, λέγοντας πως «ξέραμε από την εποχή Μαζιώτη για τις συνεργασίες. Η ώσμωση δεν είναι κάτι καινούριο για την ελληνική αστυνομία. Οι ποινικοί κολλάγανε με τους αντιεξουσιαστές και κάνανε παιχνίδι».
Σχετικά με το εάν συνδέεται με την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια στην Σταδίου, σημείωσε πως είναι «μεγάλη περίπτωση τρομοκρατίας, αλλά δεν έχει να κάνει με την άλλη υπόθεση που έβαλε την βόμβα στην Σταδίου».
Πάντως, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ το προηγούμενο 24ωρο, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης