Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανατροπή: Έρχεται τριήμερη κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα «πνιγούν» από τις έντονες βροχοπτώσεις

Ανατροπή: Έρχεται τριήμερη κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα «πνιγούν» από τις έντονες βροχοπτώσεις
Οι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη (Κυριακή), τη νότια Πελοπόννησο, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα)
Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, φέρνοντας μαζί του δυνατές βροχές και καταιγίδες. Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναφέρει ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι αντίξοες οι καιρικές συνθήκες, καθώς το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη χώρα. Η καλύτερη καιρική συνθήκη αναμένεται να επιστρέψει από την Τρίτη.
Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια, «δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα, το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή-Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας. Ωστόσο, επειδή τα συστήματα αυτά θα είναι «βροχοχαμηλά» θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες, θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.

Για την πρώτη επιδείνωση Κυριακή – Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

Οι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη (Κυριακή), τη νότια Πελοπόννησο, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα).
Στην Αττική περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα καταιγίδας τη Δευτέρα τα ξημερώματα.
Οι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο την Κυριακή, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.
Για τη δεύτερη επιδείνωση Πέμπτη – Σάββατο εκτός από τους θυελλώδεις νοτιάδες, μεγάλα ύψη βροχής φαίνεται να δέχονται πάλι τα δυτικά, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.
Αξιοσημείωτες θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο 24/2 στην Κεντρική Ελλάδα, που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Περίπου 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

www.bankingnew.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης