Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης για ιλαρά: Πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε πληθυσμούς Ρομά - Σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να γίνει η 2η δόση εμβολίου

Μαγιορκίνης για ιλαρά: Πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε πληθυσμούς Ρομά - Σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να γίνει η 2η δόση εμβολίου
Όλοι όσοι έχουν περάσει την ιλαρά έχουν εφ’ όρου ζωής ανοσία, σύμνφωνα με τον Γκ. Μαγιορκίνη
Σχετικά Άρθρα
«Πάνω από το 50% των κρουσμάτων παρατηρείται σε πληθυσμούς Ρομά», ανέφερε μιλώντας για την ιλαρά ο καθηγητής υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγώντας στη χώρα μας υπάρχουν πληθυσμοί που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και γι’ αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά εκτεθειμένοι.
Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα από τα νοσήματα που προστατευόμαστε πλήρως μέσω του εμβολιασμού που γίνεται στην παιδική ηλικία και συνήθως «συστήνεται μετά το πρώτο έτος (η πρώτη δόση) και μετά το δεύτερο έτος η δεύτερη δόση, παρέχοντας 100% προστασία για όλη μας τη ζωή».
Αφού εξήγησε ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι δεν έχουν κανένα απολύτως φόβο να κολλήσουν από αυτούς που δεν είναι, ανέφερε πως «εάν δεν έχει κάνει κάποιος τη δεύτερη δόση, μπορεί να την κάνει οποτεδήποτε. Ακόμα και στα 60 έτη».
Κληθείς να απαντήσει πώς μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ενήλικας εάν έχει εμβολιαστεί, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι μπορεί να κάνει τεστ αντισωμάτων.
Με αφορμή την αύξηση του ποσοστού μολύνσεων που καταγράφει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), έκανε λόγο για μεγάλα κενά εμβολιασμού που προέκυψαν μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων. «Βλέπουμε μεγάλη αύξηση και στη Ρουμανία και στη Ρωσία», ενώ σε αρκετές χώρες του Τρίτου κόσμου, για λόγους οικονομικών προτεραιοτήτων, δεν έχει ακολουθηθεί σωστά το πρόγραμμα του εμβολιασμού, ανέφερε ο κ.Μαγιορκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης