Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημογλίδου (ΕΛ.ΑΣ): Μετά τις 12:00 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικού συλλαλητηρίου - Δεν θα κλείσει το μετρό

Δημογλίδου (ΕΛ.ΑΣ): Μετά τις 12:00 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικού συλλαλητηρίου - Δεν θα κλείσει το μετρό
Mέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης 21/2, όταν θα αποχωρήσουν οι αγρότες, σύμφωνα με την Κ. Δημογλίδου
Σχετικά Άρθρα
«Πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κ. Δημογλίδου.
Η κα Δημογλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «μια πολύ δύσκολη μέρα μέχρι και αύριο το μεσημέρι που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας»
Εξήγησε ότι για τον λόγο αυτό υπήρξαν ανακοινώσεις από εχθές από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την έλευση των αγροτών.
«Μετά το μεσημέρι πρόκειται να ξεκινήσουν αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα φτάσουν στο Λεκανοπέδιο οι αγρότες», πρόσθεσε και αποσαφήνισε πως στη συνέχεια η κυκλοφορία πέριξ της πλατείας Ομονοίας και στη διαδρομή που θα έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες θα δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά, εκτός και αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη και πρέπει κάποιος δρόμος για κάποια λεπτά να ξανακλείσε.
Ακόμη, τόνισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση.
Πάντως, όπως ανέφερε, μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης 21/2, όταν θα αποχωρήσουν οι αγρότες.
Εξήγησε πως «θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών, αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο».

Για ΑΠΘ

Για τη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας, η κα Δημογλίδου απάντησε πως «η επέμβαση της ΕΛΑΣ γίνεται κατόπιν πάντα συνεννόησης και με τις πρυτανικές αρχές και με την Κοσμητεία, αλλά φυσικά και με ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα. Εάν χρειαστεί και αν ενημερωθεί η αστυνομία ότι πρέπει να επέμβει εκ νέου για να αποχωρήσουν κάποια άτομα, φυσικά και θα το κάνει, φυσικά με ασφάλεια και για τους ίδιους τους αστυνομικούς, αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα αυτή τη στιγμή στη σχολή».
Σχετικά με την επίθεση απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, σημείωσε ότι αναμένεται η ανάληψη ευθύνης. «Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα υπήρξε κάποια σχετική ανάληψη ευθύνης. Νομίζω ότι η έρευνα θα δικαιώσει τους αστυνομικούς που εργάζονται για αυτές τις υποθέσεις», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης