Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο Κάστρο Βοιωτίας τα τρακτέρ, δεκάδες λεωφορεία ετοιμάζονται για την Αθήνα

Στο Κάστρο Βοιωτίας τα τρακτέρ, δεκάδες λεωφορεία ετοιμάζονται για την Αθήνα
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρωί της 20ής Φεβρουαρίου αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας
Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τα πρώτα τρακτέρ που έφτασαν στο μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο της Βοιωτίας οι συνάδελφοι τους που τους περίμεναν.
Τα τρακτέρ που συνοδεία της Αστυνομίας ξεκίνησαν από τη Θεσσαλία και την Φθιώτιδα θα διανυκτερεύσουν στο Κάστρο της Βοιωτίας για να συνεχίσουν αύριο το πρωί το ταξίδι τους για την Αθήνα.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ από τη Λάρισα και το Βόλο συναντήθηκαν στο ύψος της Ανθήλης στη Λαμία με συναδέλφους τους από την Καρδίτσα και μαζί με τρακτέρ που προστέθηκαν από την Φθιώτιδα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Κάστρο της Βοιωτίας. Μετά την Αταλάντη όπου προστέθηκαν άλλα 10 τρακτέρ, πάνω από 80 τρακτέρ έφτασαν στο Κάστρο της Βοιωτίας και μαζί τους, αρκετά, γεωργικά μηχανήματα και φορτηγά γεμάτα με ζωοτροφές, όπως επίσης και αγροτικά αυτοκίνητα.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν τοποθετήσει στα τρακτέρ διάφορα συνθήματα θέλοντας με τον τρόπο αυτό να περιγράψουν την κατάσταση που βρίσκονται ζητώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Σύμφωνα με τους οργανωτές αργότερα αναμένεται να γίνει μία συνάντηση μεταξύ των αγροτών έτσι ώστε να καθορίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι τους προς την Αθήνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας το κομβόι των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων πορεύονταν με τάξη και χωρίς προβλήματα σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας, με ταχύτητες από 30 έως 40 km, ενώ τα περιπολικά της Τροχαίας και συνολικότερα η Αστυνομία έκανε έντονη την παρουσία της συνοδεύοντας το κομβόι και λαμβάνοντας μέτρα κατά μήκος του εθνικού δικτύου για να μην υπάρξουν προβλήματα.
Την ίδια στιγμή επικρατεί κινητικότητα τόσο για την συγκέντρωση και άλλων τρακτέρ που να ενισχύσουν το κομβόι όσο και την μεταφορά αγροτών και κτηνοτρόφων από διάφορα σημεία με λεωφορεία και Ι.Χ. προς την Αθήνα.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές αύριο το πρωί αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας ενώ στο Σχηματάρι θα προστεθούν άλλα 15 τρακτέρ από την Εύβοια. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να ενισχυθούν περισσότερο από διάφορα σημεία είτε από την Θήβα, είτε από περιοχές της Αττικής.
Να σημειωθεί ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει 9 τρακτέρ σε νταλίκες για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας, ενώ άλλα 2 φορτηγά με 6 τρακτέρ από την Βόρεια Ελλάδα ταξιδεύουν κι αυτά για να φτάσουν στο σημείο συνάντησης στο Κάστρο της Βοιωτίας.
Από αύριο το πρωί δεκάδες λεωφορεία θα μεταφέρουν αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αθήνα.
Περισσότερα από 20 λεωφορεία αναμένεται να ξεκινήσουν μόνο από την Φθιώτιδα, ενώ αναμένονται λεωφορεία από το Δομοκό και την Καρδίτσα. Σύμφωνα με τους οργανωτές από την Φθιώτιδα θα μετακινηθούν στην Αθήνα 800 περίπου αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ 5 λεωφορεία θα ταξιδέψουν από την Καρδίτσα προς την Αθήνα και 2 λεωφορεία από την περιοχή του Δομοκού.
Κινητικότητα επικρατεί στην Βοιωτία και την Εύβοια, καθώς ιδιαίτερα στην Εύβοια θα ξεκινήσουν λεωφορεία και από την Ιστιαία, το Μαντούδι και την Λίμνη στην βόρειο Εύβοια αλλά κι από την Κάρυστο στο Νότιο τμήμα του νησιού. Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τα Ψαχνά και την Χαλκίδα και την Κύμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης