Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το κόστος του πολέμου: Πάνω από 10 εκατομμύρια τα εκτοπισμένα παιδιά το 2023

Το κόστος του πολέμου: Πάνω από 10 εκατομμύρια τα εκτοπισμένα παιδιά το 2023
Από το 2010 έως σήμερα ο αριθμός έχει υπερδιπλασιαστεί, ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα από δέκα εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 2023 στις δέκα μεγαλύτερες κρίσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης «Save The Children».
Συνολικά, από το 2010 έως σήμερα ο αριθμός έχει υπερδιπλασιαστεί, ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια.
Το 2023, σχεδόν 29.000 παιδιά την ημέρα είτε εκτοπίζονταν εντός της χώρας τους είτε υποχρεώνονταν να διαφύγουν σε άλλη χώρα. Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν κυρίως παιδιά από το Σουδάν και τη Σομαλία.
«Ένα εκτοπισμένο παιδί κατά πάσα πιθανότητα βίωσε το είδος της βίας ή και της καταστροφής που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε ποτέ να δει, πριν αναγκαστεί να αφήσει πίσω όλα όσα γνωρίζει. Όταν τα παιδιά χάνουν το σπίτι τους, χάνουν σχεδόν τα πάντα: την πρόσβασή τους σε υγειονομική περίθαλψη, σε εκπαίδευση, σε φαγητό και σε ασφάλεια» αναφέρει εκπρόσωπος της οργάνωσης Save the Children.
Ο πόλεμος στη Γάζα, που ξέσπασε στα τέλη του 2023, διαμόρφωσε το ποσοστό του εκτοπισθέντος πληθυσμού, σε ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, σε μόλις δέκα εβδομάδες.
Η Save The Children τονίζει την ανάγκη στήριξης για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο και αναφέρει ότι τα παιδιά χρειάζονται προμήθειες ζωτικές σημασίας, αλλά και ασφάλεια, εκπαίδευση, προστασία, υγεία, ένα μέρος για να παίζουν, να γελούν και να μαθαίνουν. Πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης