Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο κύβος ερρίφθη - Τα τρακτέρ της οργής ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα κόντρα στο «όχι» Χρυσοχοΐδη

Ο κύβος ερρίφθη - Τα τρακτέρ της οργής ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα κόντρα στο «όχι» Χρυσοχοΐδη
Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κατέβουν στην πρωτεύουσα παρά το «όχι» που εισέπραξαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των αγροτών για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Τρίτη 20/2.
Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκη. 
Η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.
Στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ.
Οι αγρότες στο τελωνείο της Νίκης τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.
Ευθύνες στην Κυβέρνηση για το αγροτικό ζήτημα επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών στο Ηράκλειο Κρήτης.
Παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για μείωση του κόστους παραγωγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ - Έντονο παρασκήνιο

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες, ξεκίνησε νέος σκληρός γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των αγροτών, ενόψει του συλλαλητήριου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/2 στο κέντρο της Αθήνας.
Ο πρώτος γύρος επικοινωνίας δεν είχε την κατάληξη που προσδοκούσαν οι αγρότες, καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υιοθέτησε σκληρή στάση και προσπάθησε να βάλει «μπλόκο» στην παρουσία τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Πλέον, ο σχετικός παρασκηνιακός διάλογος επικεντρώνεται καθαρά στην κάθοδο, ή μη, των αγροτών, καθώς η κυβέρνηση θα ήθελε να αποτρέψει πάση θυσία μια μαζική συγκέντρωση του γεωργικού κόσμου στο Κέντρο της Αθήνας.
Επισημαίνεται άλλωστε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στη βουλή και το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που θα βγάλει δεδομένα στο «πεζοδρόμιο» και μαζικά πλήθη φοιτητών.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η -ήδη λαβωμένη από τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών- κυβέρνηση δεν θα ήθελε επ' ουδενί να δει αυτά τα δύο μέτωπα να ενώνονται ... εις σάρκαν μιαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης