Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξεταστική για Τέμπη: Η ντροπιαστική στιγμή που ρώτησαν τον Ανδρέα Αλικανιώτη για την τούρτα-βαγόνι - «Μου ευχήθηκαν μέχρι θάνατο»

Εξεταστική για Τέμπη: Η ντροπιαστική στιγμή που ρώτησαν τον Ανδρέα Αλικανιώτη για την τούρτα-βαγόνι - «Μου ευχήθηκαν μέχρι θάνατο»
Η ερώτηση προκάλεσε εμφανώς την αναστάτωση του νεαρού μάρτυρα
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Ανδρέα Αλικανιώτη ρωτήθηκε... φτάνοντας στα όρια της απολογίας, από τον 
εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκαλη για την τούρτα που του αγόρασε η μητέρα του στα γενέθλια που είχε πάνω ως σχέδιο ένα βαγόνι.
«Προκάλεσε αντιδράσεις»... είπε ο κ. Κόκκαλης, «δεν σκεφτήκατε ότι θα πειράξει κάποιους;;»
Η ερώτηση ήταν ίσως η πιο ακατάλληλη ή και άσχετη που θα μπορούσε να τεθεί σε ένα νεαρό παιδί που αντίκρυσε τον θάνατο και θα τον στοιχειώνει μια ζωή - να υπενθυμίσουμε στον κ. Κόκκαλη.
Αυτή την «κριτική», που θυμίζει «κριτική» του πληκτρολογίου μέσω Facebook, θα μπορούσε να την αποφύγει ο κ. Κόκκαλης.

Ο διάλογος

Κόκαλης: Ειλικρινά έγω το έμαθα στα γενέθλιά σας. Εσείς το ανεβάσατε

Αλικανιώτης: Μάλιστα

Κόκαλης: Θέλετε να το πείτε εσείς;

Αλικανιώτης: Περίμενα πολύ καιρό αυτή την ερώτηση

Κόκαλης:Είδατε;

Η απάντηση του Ανδρέα για την τούρτα με το τρένο στα γενέθλιά του

«Είχα ανεβάσει μια φωτογραφία. Η μητέρα μου μου είχε πάρει μια τούρτα που είχε ένα βαγόνι επάνω ότι μέσα από αυτό ξαναγεννήθηκα. Βγήκαν κάποια άτομα συμπαθόντες και έξω από την κατάσταση και αρχίσαν να κακολογούν την όλη αυτή κατάσταση.
Ήθελα καιρό να απαντήσω στην ερώτηση. Η τούρτα ήταν έκπληξη. Επιλογή μου που το ανέβασα. Εγώ χάρηκα και με συγκίνησε. Χάλασε η μαμά μου ένα πέμπτο του μισθού της. Μου ευχήθηκαν μέχρι και θάνατο ότι λάθος άτομα πέθαναν στο τρένο. Δεν θα δεχθώ από κανέναν να πει τίποτα για αυτό. Εκείνες τις ημέρες όταν τα είδα δεν ήξερα πώς θα αντιδράσω. Ήμουν φορτωμένος δεν ήθελα να δώσω διάσταση. Με πήραν δύο μητέρες παιδιών και αρχίσαν μου μιλούσαν άσχημα, να μην λέγεσαι ήρωας.
Υπήρξαν σχόλια του τύπου, «άλλοι έπρεπε να έχουν πεθάνει στα Τέμπη».
Η ερώτηση προκάλεσε εμφανώς την αναστάτωση του νεαρού μάρτυρα ο οποίος έναν χρόνο μετά καλείται να μιλήσει για το δράμα που βίωσε στο πρωτοφανές τραγικό συμβάν με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Ο φοιτητής  συγκλόνισε νωρίτερα περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά τη σύγκρουση και πώς κατάφερε να διασωθεί, σπάζοντας το τζάμι του δεύτερου βαγονιού με μία βαλίτσα, κι αφού πρώτα όπως είπε, διαπίστωσε ότι είναι αρτιμελής και δεν έχει τραυματιστεί.
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τα μέλη της Επιτροπή για μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει από τα γενέθλια του καθώς η τούρτα- με σχέδιο τρένου βρέθηκε στο στόχαστρο ακόμα και από μητέρες που έχασαν τα δικά τους παιδιά στην τραγωδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης