Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άμεσα το ΦΕΚ για παράταση συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Άμεσα το ΦΕΚ για παράταση συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
Μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης
Σχετικά Άρθρα
Θέμα χρόνου είναι η δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης για παράταση συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη σημερινή (12/2) συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και των συμβασιούχων με την Υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Διευθυντή του Υπουργείου.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα των 4.000 υγειονομικών βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ, με πιθανώς σημερινή ημερομηνία δημοσίευσης (ΚΥΑ ΚΑΔ 11380). Το κενό που υπάρχει σε όσους έληξαν οι συμβάσεις θα καλυφθεί είτε με απόφαση της ΔΥΠΑ, είτε με νομοθετική ρύθμιση.
Για τις «μισθολογικές αδικίες» - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ- που υφίστανται οι υγειονομικοί των 4.000 θα υπάρξει νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας, εκπροσώπων των συμβασιούχων με την Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της ΔΥΠΑ.
Αναφορικά με το πρόγραμμα των 1.300 υγειονομικών ηλικίας 55 – 67 ετών, που είναι πρόγραμμα μόνο για την ΠΟΕΔΗΝ, όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας και προωθείται για τις δύο υπογραφές των συναρμόδιων Υπουργών.
«Εκτιμώμενος χρόνος για την έκδοση του ΦΕΚ μας είπαν ότι είναι περίπου μία εβδομάδα. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία της ΠΟΕΔΗΝ, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει», αναφέρει η Ομοσπονδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης