Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία με 4 νεκρούς στη Γλυφάδα - Ένοπλη επίθεση στη ναυτιλιακή European Navigation - Ποιος ήταν ο 76χρονος δράστης

Τραγωδία με 4 νεκρούς στη Γλυφάδα - Ένοπλη επίθεση στη ναυτιλιακή European Navigation - Ποιος ήταν ο 76χρονος δράστης
Ο 70χρονος δράστης φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του - Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των εργαζόμενων, στόχος του ήταν η διοίκηση της επιχείρησης
(upd 13) Αντιμέτωπες με ένα πρωτόγνωρο -για τα ελληνικά δεδομένα- περιστατικό βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (12/2/2024) οι ελληνικές Αρχές, όταν ενημερώθηκαν για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, European Navigation (ιδιοκτησίας της οικογένειας Καρνέση) στη Γλυφάδα, στην οδό Αρτεμισίου 2 και Φλέμινγκ.
Τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη της οικογένειας της διοίκησης.
Ειδικότερα, τα θύματα είναι η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση (βασικός μέτοχος της Ελίν), Μαρία Λαδά, ηλικίας 76 ετών, ο γαμπρός του Αντώνης Βλασάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση), ηλικίας 79 ετών και CEO της εταιρείας κι ένας ακόμη εργαζόμενος, καπετάνιος, με το όνομα Ηλίας Κουκουλάρης.
Νεκρός στο υπόγειο της εταιρείας, εντοπίστηκε ο 76χρονος δράστης,
ο οποίος φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να είναι πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, με καταγωγή από την Αίγυπτο.
glifada.jpgΑρχικά ο δράστης παρέμεινε ταμπουρωμένος στο κτίριο, χωρίς να απαντά στις κλήσεις των αστυνομικών και του ειδικού διαπραγματευτή. Από το κτίριο διέφυγαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες για του περιστατικό στους αστυνομικούς, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.
Θρίλερ στη Γλυφάδα: Ένοπλος εισέβαλε σε ναυτιλιακή εταιρεία – Πληροφορίες  για νεκρούς – Ταμπουρωμένος ο δράστης

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (12/2/2024), όταν ένας 76χρονος πρώην υπάλληλος της ναυτιλιακής εταιρείας εμφανίστηκε στο πάρκινγκ του κτιρίου. Εκεί ο φύλακας του φώναξε να σταματήσει, αλλά ο δράστης του έδειξε το όπλο.
Στη συνέχεια ο 70χρονος ανέβηκε στον ημιόροφο όπου πυροβόλησε δύο άτομα και κατευθύνθηκε προς τον δεύτερο όροφο, όπου φέρεται να πυροβόλησε μία γυναίκα.
Αμέσως επικράτησε πανικός και στην Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμός, ενώ ισχυρές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο.
Επέμβαση στο κτίριο πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΕΜΑΚ. Τελικά, ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο της επιχείρησης.
Σε εξέλιξη είναι έρευνες για το κίνητρο του δράστη.

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης

Ένας Αιγύπτιος, 76 ετών, τον οποίον όλοι γνώριζαν με το όνομα Αρης, (Ελ Μπουράϊ το πραγματικό του όνομα) ήταν ο δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα, στη ναυτιλιακή της οικογένειας Καρνέση.
Εργαζόταν για 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα, όσο και στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι που βρίσκεται στους Πεταλιούς, όπου ήταν ο επιστάτης. Ο 76χρονος θεωρούταν άνθρωπος εμπιστοσύνης, ενώ είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί.
Ο Αντέλ Αριστείδης, όπως είχε βαπτιστεί, ή Ελ Μπουράυ, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μπήκε το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή εταιρεία και αφού δολοφόνησε τη Μαρία Καρνέση (αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), τον Αντώνη Βλασσάκη (σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής και τον Ηλία Κουκουλάρη, πρώην καπετάνιο και υπάλληλο, κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας και αυτοκτόνησε.
Ο 76χρονος ήταν για χρόνια ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο εργαζόμενος, αλλά και φροντιστής των κατοικιών των μελών, ενώ είχε αναλάβει και τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας της οικογένειας.
Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. Μέσα σε μία από αυτές του είχε παραχωρηθεί χώρος για να διαμένει.
Πρόσφατα, οι δύο αδελφές του ανακοίνωσαν ότι απολύεται. Ο Άρης θεώρησε άδικη την απόλυση. Κανείς όμως δεν περίμενε την αντίδρασή του. Πήγε στη ναυτιλιακή εταιρεία και αφού σκότωσε τα «αφεντικά» του, όπως τα χαρακτήρισε, αυτοκτόνησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης λίγο πριν ανοίξει πυρ φέρεται να είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη της εταιρείας πως «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε λογαριασμούς».
drastis_glyfada_arthro.jpg
To παρασκήνιο: Πώς ξεκίνησαν όλα, τα κρίσιμα λεπτά στην ναυτιλιακή - Τα κίνητρα του δράστη που προκάλεσαν το μακελειό

Ο 76χρονος - ο οποίος είχε απολυθεί πριν από ένα χρόνο - μπήκε στο κτίριο περίπου στις 10.10 το πρώι κατευθυνόμενος στο γραφείο της 77χρονης ιδιοκτήτριας.
Τσακώθηκαν έντονα όπως αναφέρουν οι μάρτυρες.
Εκείνη τον πέταξε έξω από το γραφείο της λέγοντάς του να πάρει τα πράγματά του και να φύγει από το σπίτι ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια προκειμένου να διαμένει.
Εκείνος εξοργισμένος κατεβαίνει στο πάρκινγκ της εταιρίας, παίρνει το σάκο με την καραμπίνα και το περίστροφο, ανεβαίνει μετά στον πρώτο όροφο, κλωτσά την πόρτα και στην συνέχεια πυροβολεί στο χέρι την ιδιοκτήτρια η οποία προσπαθεί να βρει καταφύγιο στο γραφείο του γαμπρού της το οποίο επίσης πυροβολεί με την καραμπίνα.
Στο σημείο αυτό προσπαθεί ο 75χρονος πρώην καπετάνιος και εργαζόμενος στην εταιρεία να τον αφοπλίσει και φαίνεται ότι καταφέρνει προσωρινά να το κάνει αποσπώντας για λίγο την καραμπίνα του δράστη.
Ωστόσο, ήταν οπλισμένος και με το περίστροφο.
Το βγάζει και πυροβολεί τον 75χρονο στην πλάτη και το σώμα. Στη συνέχεια αρπάζει και πάλι την καραμπίνα και πυροβολεί την ιδιοκτήτρια στο κεφάλι.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση 

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Καρνέση για τα όσα, πρωτοφανή εκτυλίχθηκαν στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς.

Αναλυτικά:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 10:10 το πρωί της Δευτέρας (12/2).
«Σε λιγότερο από δύο λεπτά έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΟΠΚΕ. Στο σημείο προσήλθε διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας και ομάδα ΕΚΑΜ» σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εντός των γραφείων της εταιρείας για τον απεγκλωβισμό εργαζομένων.
Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα «τον θανάσιμο τραυματισμό τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και η ιδιοκτήτρια της εταιρείας», ενώ ο «δράστης βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους τρεις νεκρούς, με δίπλα του το όπλο και μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι».

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει»

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται σε σοκ, ενώ στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και οι καταθέσεις των υπαλλήλων της εταιρείας, που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.
«Ακούσαμε πυροβολισμό. Τρέξαμε να κρυφτούμε, φοβηθήκαμε ότι θα τελειώσει η ζωή μας», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο MEGA.
«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε», δήλωσε σοκαρισμένος ένας από τους εργαζόμενους της εταιρείας.
Ένας άλλος είπε ότι όλοι βρίσκονταν στα γραφεία τους όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς: «Ήμασταν στα γραφεία και ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, τον οποίο φωνάζαμε Άρη και έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς και ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα άτομα».
«Έβγαλε από την τσέπη ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε από πίσω, στην πλάτη. Δούλευε για δεκαετίες στην εταιρεία. Ήταν πρώην καπετάνιος», περιέγραψε ένα ακόμη άτομο, μιλώντας για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο Αντώνης Βλασσάκης.

Ποια είναι η ναυτιλιακή εταιρεία που σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση

Η European Navigation ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd.
Συγκεκριμένα, δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία. Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης