Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Στον Εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες για όπλα και εκρηκτικά - Ο ένας πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

ΕΛ.ΑΣ: Στον Εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες για όπλα και εκρηκτικά - Ο ένας πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»
Ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό
(upd) Στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 10/2 οι 4 συλληφθέντες για κατοχή όπλων και εκρηκτικών σε Πειραιά, Πέραμα και Αθήνα,  μεταξύ των οποίων είναι  πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και γνωστός αντιεξουσιαστής.
Προηγουμένως τα 4 άτομα ερίχαν οδηγηθεί στην Ευελπίδων, όμως εκτιμήθηκε ότι αρμόδια είναι τα δικαστήρια Πειραιά και έτσι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πειραιά.
Το προηγούμενο 24ωρο  συνελήφθησαν  από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τα τέσσερα άτομα, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.
Μεταξύ αυτών είναι το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ από τους υπόλοιπους τρεις , οι δύο είναι μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού -ένας 33χρονος και ένας 32χρονος - και ο ένας εργαζόμενος στην είσοδο γνωστού κλαμπ της Αθήνας, ο οποίος είναι δίδυμος αδελφός του 32χρονου .
Σε ο,τι αφορά το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς», καταδικάστηκε σε 76 χρόνια φυλακής για τη συμμετοχή και τη δράση του στην οργάνωση, ενώ αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2019.Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει οι σχέσεις του με την Greek Mafia.
Κατασχέθηκαν πιστόλι, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα, φυσίγγια, σιδερογροθιές κ.α.
Και στους 4 συλληφθέντες που βρίσκονται ενώπιον του εισαγγελέα, θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και πιθανότατα θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν.

Δημογλίδου: Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα σπίτια των συλληφθέντων σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα , μετά από πληροφορίες που είχαν φτάσει στην υπηρεσία Εκβιαστών, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κ. Δημογλίδου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε η κα Δημογλίδου, προβληματίζει ιδιαίτερα την αστυνομία η μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ 2 κυτία που βρέθηκε, καθώς και ακαριαίες θρυαλλίδες.
«Θα πρέπει να φτάσουμε σε πληροφορίες στο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα και τα εκρηκτικά», όπως είπε, χωρίς να αποκλείει να εμπλέκονται οι συλληφθέντες σε πρόσφατες υποθέσεις , αλλά και να ετοίμαζαν μια νέα επίθεση.
Η κα Δημογλίδου δεν απέκλεισε να εμπλέκονται το ενδεχόμενο και άλλα άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.
Σημείωσε δε, πως οι δυο από τους συλληφθέντες υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό, όμως είναι «πολύ νωρίς να μιλήσουμε για σύνδεση των ατόμων αυτών με κάποιες υποθέσεις είτε τρομοκρατικά χτυπήματα, είτε εκτελέσεις που έγιναν».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις 4 συλλήψεις

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, αναφέροντας τα εξής:

«Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.
Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-2 κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
-4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
-χειροβομβίδα,
-πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
-γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
-2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,
-281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
-κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
-φορητός ασύρματος,
-αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
-υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
-αλεξίσφαιρο γιλέκο,
-πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
-5 μαχαίρια, από τα οποία 3 αναδιπλούμενα,
-4 σιδερογροθιές,
-ρόπαλο,
-φωτοβολίδα, καπνογόνο και 4 πυρσοί,
-αναβολικές ουσίες,
-αμπούλες αερίου,
-11 κινητά τηλέφωνα,
-6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
-εξωτερικός σκληρός δίσκος,
-ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.
Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
elas1_20.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης