Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάπισε η Ελλάδα – Νέα καταγγελία πατέρα θύματος των Τεμπών: Πήγα στον Άρειο Πάγο και μου είπαν.. «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

Σάπισε η Ελλάδα  – Νέα καταγγελία πατέρα θύματος των Τεμπών: Πήγα στον Άρειο Πάγο και μου είπαν.. «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»
Νέα καταγγελία πατέρα θύματος του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη για την αντιμετώπιση που έχουν οι γονείς στον Άρειο Πάγο 
Σχετικά Άρθρα
Βροχή οι καταγγελίες για την αντιμετώπιση γονέων των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη η οποία διερευνά το πολύνεκρο δυστύχημα.
Ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα τον 27χρονο γιο του, Δημήτρη, αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS ότι όταν τον περασμένο Αύγουστο επισκέφτηκε την εν λόγω εισαγγελέα και της έδειξε φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας «πως ήταν πεταγμένα τα πράγματα εκεί», η ίδια του απάντησε λέγοντας: «Πώς κάνετε έτσι; Είναι ένα μικρό ηθικό θέμα».
«Πήγαμε τον Αύγουστο (σ.σ στην Εισαγγελέα του ΑΠ Γεωργία Αδειλίνη), μας υποσχέθηκε ότι, είναι το μέρος φυλασσόμενο, κι όλα καλά και μη στεναχωριέστε και μην κάνετε, κι όταν πήγαμε και πήραμε φωτογραφίες και είδαμε με τα μάτια μας, πως ήταν πεταγμένα τα πράγματα εκεί, πήγα τις φωτογραφίες, τις τύπωσα και τις πήγα στο γραφείο της.
Τις έδειξα και ξέρεις τι μου είπε; "Πώς κάνετε έτσι; Είναι ένα μικρό ηθικό θέμα"» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασλανίδης.

«Έπρεπε να παραιτηθεί χθες»

«Αυτή η κυρία έπρεπε να παραιτηθεί χτες, μαζί με τη Σακελλαροπούλου, τώρα που καταδικάστηκε η χώρα μας για τη διαφθορά. Έ
να μικρό ηθικό θέμα. Και της λέω τα παιδιά σου θα ήθελες να τα δολοφονήσουν και να τα πετάξουν εκεί; Kαι μου λέει σας καταλαβαίνω...
Δεν καταλαβαίνεις τίποτα της λέω. […] Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.
Σαν σκουπίδια μας βλέπουνε. Δεν μας βλέπουν καν. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, την έχουν ελεγχόμενη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος κατήγγειλε ότι ανάλογη συμπεριφορά είχε η κα Αδειλίνη και απέναντι στους γονείς των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.
«Είπε το ίδιο. "Συνεχίστε τη ζωή σας"» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εγώ έχω πάρει μια απόφαση για τον γιο μου, δεν θα κάνουμε μνημόσυνο, αν δεν κάνουμε μνημόσυνο αυτούς που δολοφόνησαν το παιδί, μας δεν θα του κάνουμε μνημόσυνο, τα παλικάρια δεν τα κάνουμε μνημόσυνο».
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια δικαστικό, η πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι αντί να εξετάσει την υπόθεση, την.. παρέπεμψε στην εκκλησία.

Μ. Καρυστιανού: «Είναι δυνατόν να μου λέει ''τι να κάνουμε, αυτά συμβαίνουν''» - Ντροπή για τη χώρα


Η κ. Καρυστιανού είχε επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην Εισαγγελέα τα όσα γνώριζε και όσα κατάφερε να συγκεντρώσει μετά την αδιάκοπη έρευνά της και της είπε «αυτά συμβαίνουν» και να πάει να επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει.
«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει «Ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο», ή οτιδήποτε να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει.
Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’»;, είπε ντροπιασμένη για τη χώρα, όπως χαρακτηριστικά, είπε η κ. Καρυστιανού, αποκαλύπτει παράλληλα μια σειρά πρωτοφανών μεθοδεύσεων συγκάλυψης ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι όταν ρώτησε τον εισαγγελέα Λάρισας ποιος υπέγραψε για να γίνει το μπάζωμα στο σημείο «μηδέν», με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα για την έρευνα στοιχεία, απάντησε πως «δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί, μου το είπαν στο τηλέφωνο ότι οι πραγματογνώμονες ολοκλήρωσαν την έρευνά τους».
karystianoy.jpg
«Στοιχεία ενοχοποιούν πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες»

Η πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών είπε πως ζήτησαν ανεπιτυχώς άρση ασυλίας, καθώς υπήρχαν στοιχεία που ενοχοποιούν πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες πέρα από τις ευθύνες υπηρεσιακών, διοικητικών και εκπροσώπων της ιδιωτικής εταιρείας του τρένου.
«Αυτό το θέμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή. Μήπως γιατί θα αποκαλύπτονταν ότι ο τότε αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών είχε υποπέσει σε κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις, πλέον της αδιαφορίας του για την ασφάλεια των τρένων, όπως το να φροντίσει για τη σύσταση της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων ως όφειλε και να θεσπίσει τους εθνικούς κανόνες ασφάλειας που έχουν όλα τα κράτη από το 2016. Δεν είχαμε ούτε ένα σύστημα λειτουργίας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε. Εγώ η ίδια προέτρεπα την αδικοχαμένη κόρη μου να χρησιμοποιεί το τρένο ως πιο ασφαλές από τα ΚΤΕΛ ή το Ι.Χ. Όλοι οι υπεύθυνοι ήξεραν, αλλά ρισκάρανε με τα δικά μας παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά οποιουδήποτε γονιού, αφού εμπιστευόμασταν τις δηλώσεις των αρμοδίων, πως είναι το πιο ασφαλές μέσο το τρένο. Όπως και η Hellenic Train που μας έδειχνε την τηλεδιοίκηση της Ιταλίας. Τους πιστέψαμε. Και τον υπουργό πιστέψαμε. Είμαι μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. 180 τραυματίες και τις οικογένειες τους. Φανταστείτε κάθε άνθρωπο που ανέβηκε πάνω στο τρένο όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι πολλές φορές. Ήταν τυχεροί. Εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Σε αυτό το έγκλημα η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Και μόνη να μείνω…το ‘Έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί’».

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί»

«Οι βουλευτές της πλειοψηφίας», αναρωτήθηκε η κ. Καρυστιανού, «υποκαθιστούν τη δικαστική εξουσία και τελικά υπάρχει κάτι τελικά το ακαταδίωκτο όποιου κερδίζει τις εκλογές με άλλοθι το 41% που στη ουσία είναι μια σχετική πλειοψηφία της τάξης του 21% στο 54% που ψηφίζουν;».
«Το έγκλημα των Τεμπών περιλαμβάνει τα πάντα. Οικονομική απληστία, εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας και κατάχρηση εξουσίας.
Έχει φίμωση των ΜΜΕ, φίμωση της Δικαιοσύνης αλλά και περίεργη στάση δικαστών και πλήρη κατάργηση της έννοιας του κράτους δικαίου».
«Δεν τους ενδιαφέρει τι παρανομίες και παραλείψεις διαπίστωσαν οι ευρωπαίοι για να καταλήξουν σε κακουργηματικές διώξεις; Δεν είναι ντροπή σε ένα τέτοιο κοινωνικό έγκλημα η σχετική δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και όχι στο υλικό που έχει υποβληθεί και είναι στη διάθεση των μελών της εξεταστικής για να μελετηθεί;
Ακόμη χειρότερα που απαγορεύεται στα μέλη της Επιτροπής να λάβουν αντίγραφο του πορίσματος αυτό παρά μόνο να αναγνώσουν χίλιες σελίδες, χωρίς καν σημειώσεις;», συνέχισε.
Όπως τόνισε η Μαρία Καρυστιανού: «Είναι προσβλητικό, μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χαζοί, πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες ακόμη και κάποιοι δικαστές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης