Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γάμος ομόφυλων: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Κυριακή 11/2

Γάμος ομόφυλων: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Κυριακή 11/2
Πάντως, μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, η Ιερά Σύνοδος έχει πάρει την απόφαση να μην συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή (11/2) στις 3 το μεσημέρι, διοργανώνει η «Εστία Πατερικών Μελετών».
Πάντως, μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, η Ιερά Σύνοδος έχει πάρει την απόφαση να μην συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Να σημειωθεί, ότι το κόμμα των Σπαρτιατών ανακοίνωσε ότι θα δώσει το «παρών», στη διαδήλωση.
Σε ανακοίνωση της «Εστίας Πατερικών Μελετών» αναφέρεται ότι στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι ακόλουθοι φορείς: ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ (Ε.ΡΩ.), Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογενείας, “Μαμά, Μπαμπάς καί παιδιά”, «Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ἅγιος Ἀλέξιος, ο άνθρωπος τοῦ Θεοῦ», Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Αδελφότης “Ἅγιος Ιωάννης ο Ἐλεήμων”, Ορθόδοξος Ιεραποστολική Ἀδελφότης «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Ορθόδοξος Σύλλογος «Άγιος Σάββας», Πανελλήνιος Σύνδεσμος γιά τήν ελληνορθόδοξη παράδοση “Παρακαταθήκη”, Ελληνική Ὀρθόδοξη Νεολαία (Ε.Ο.Ν.), ΙΝΚΑ Πειραιά.

Στην Πάτρα

Στο μεταξύ, μεγάλη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια ετοιμάζει η Μητρόπολη Πατρών με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να πρωτοστατεί στις αντιδράσεις, καλώντας τους πιστούς στην “προσευχή της Κυριακής”.
Με αφίσες καλούνται οι πιστοί στην ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, την Κυριακή στις 6μμ στην “προσευχή για την οικογένεια” όπως έχει ονομαστεί η σύναξη, στην οποία ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος μάλιστα απέστειλε εγκύκλιο στους κληρικούς της Πάτρας σημειώνοντας πως η παρουσία τους στην συγκέντρωση της Κυριακής δεν είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική, καθώς όπως υποστηρίζει “το επιβάλλει το χρέος έναντι της ορθοδόξου πατρίδος”.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης