Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Με μαζική συμμετοχή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Φοιτητικοί Σύλλογοι παρέμειναν στο Σύνταγμα

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Με μαζική συμμετοχή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Φοιτητικοί Σύλλογοι παρέμειναν στο Σύνταγμα
Η αστυνομία εκτιμά ότι οι διαδηλωτές είναι 15.000, ωστόσο οι διοργανωτές υπολογίζουν τη συμμετοχή τουλάχιστον στα 20.000 άτομα
Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε  στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στο οποίο συμμετείχαν Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εκπαιδευτικών και μελών ΔΕΠ, καθώς και πουλάριθμοι φορείς και οργανώσεις.
Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ζητώντας την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η αστυνομία εκτιμά ότι οι διαδηλωτές είναι 15.000, ωστόσο οι διοργανωτές υπολογίζουν τη συμμετοχή τουλάχιστον στα 20.000 άτομα.
Το συλλαλητήριο είχε δύο κυρίως μέτωπα.
Φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΜΑΣ της ΚΝΕ επέστρεψαν στα Προπύλαια, ενώ φοιτητές των υπόλοιπων Συλλόγων καθώς και άλλες οργανώσεις και Σωματεία παραμένουν στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα.

Πορεία των φοιτητών στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων.
Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά λίγο μετά τις 12 στην Καμάρα και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διέσχισαν την Εγνατία, ακολούθησε η Τσιμισκή και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Πραγματοποίησαν εκεί παράσταση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Καμάρα και η πορεία ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά είχαμε ένταση μετά το τέλος της πορείας.
Σημειώνεται ότι τελούν υπό κατάληψη όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και αρκετές σχολές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Διαδικτυακά γίνονται εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.
Ωστόσο, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αρκετές σχολές, όπως η Νομική, αποφάσισαν να μη γίνουν διαδικτυακά, γιατί δεν εγγυώνται το αδιάβλητο, όπως τόνισαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης