Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φυλάκιση 10 μηνών στον 59χρονο αυτοαποκαλούμενο «εθνικό εισαγγελέα»

Φυλάκιση 10 μηνών στον 59χρονο αυτοαποκαλούμενο «εθνικό εισαγγελέα»
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων
Σε φυλάκιση 10 μηνών και χρηματική ποινή 500 ευρώ, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε ο 59χρονος που συνελήφθη, επειδή έκανε δημόσια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, όπου παρουσιαζόταν ως δήθεν «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός», ισχυριζόμενος ότι οπλοφορεί με κυνηγετικά όπλα και σκοπεύει να βλάψει κόσμο.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγιών ή διχόνοιας και αντιποίηση αρχής. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Η σύλληψή του έγινε χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όταν η επίμαχη ανάρτηση υπέπεσε στην αντίληψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την έρευνα της οποίας προέκυψε ο ίδιος συνδέεται με ομάδες, όπως οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».
Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 59χρονος δήλωσε ότι είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Βόρεια Γερμανία, ενώ αναφερόμενος στο σχόλιο που έγραψε και οδήγησε στη σύλληψή του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ κι ότι είχαν προηγηθεί «απειλητικά σχόλια» εις βάρος του από χρήστες του Διαδικτύου. Για τις υποτιθέμενες ιδιότητές του ανέφερε ότι είναι μέλος μία «κοινότητας» που υπερασπίζεται το Σύνταγμα και στο πλαίσιο αυτό κατέχει τα συγκεκριμένα «αξιώματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης