Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έτοιμοι για «απόβαση» στην Αθήνα οι αγρότες - «Θα δείτε εικόνες Γαλλίας και Γερμανίας» προειδοποιούν την κυβέρνηση

Έτοιμοι για «απόβαση» στην Αθήνα οι αγρότες - «Θα δείτε εικόνες Γαλλίας και Γερμανίας» προειδοποιούν την κυβέρνηση
«Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα» διαμηνύουν οι αγρότες
Έτοιμοι για κλιμάκωση του αγώνα και των μέσων πάλης τους είναι οι αγρότες, οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο (6/2) το μεσημέρι στις 12 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, σε πανελλαδική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων από τα μπλόκα όλης της χώρας.
«Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας» τονίζει σχετικά η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενώ το περίγραμμα των επόμενων κινήσεών τους, παρουσίασαν αγρότες στη διάρκεια σύσκεψης στον Πλατύκαμπο, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας.
«Έχουμε μεγάλη υποχρέωση να υποδεχτούμε αύριο συναδέλφους από όλα τα μπλόκα, ενημερώσαμε όσους έπρεπε, τα αιτήματα είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα. Προέχουν για εμάς τα νερά της Κάρλας, είναι ένα ιδιαίτερο θέμα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Αύριο θα απευθύνουμε προσκλητήριο για αλλαγή του αγώνα μας, ώστε να πιέσουμε την Πολιτεία να αλλάξει αποφάσεις. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας» επεσήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.
Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό των μελλοντικών κινητοποιήσεων έδωσε ο συνδικαλιστής των αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος υπογράμμισε: «Θα δούμε πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουγού, θα προταθεί η κλιμάκωση, με την έξοδο των τρακτέρ στην Εθνική Οδό, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να διαμαρτυηθούμε για την επιβίωσή μας. Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση».

Νέα Μουδανιά: Επέστρεψαν στο μπλόκο οι αγρότες

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Χαλκιδικής επέστρεψαν στο μπλόκο των Νέων Μουδανίων.
Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ στην πόλη Θεσσαλονίκης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Αστυνομικές δυνάμεις τους «φρέναραν» στο ύψος του Λακκώματος προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των τρακτέρ στην πόλη.
Τελικά οι αγρότες αποχώρησαν από το Λάκκωμα και επέστρεψαν στο μπλόκο.
Από το μεσημέρι η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών διεξάγεται κανονικά.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, Χρήστος Τσιπέλης, αντιπροσωπεία των αγροτών της Χαλκιδικής θα συμμετάσχει την Τρίτη στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας.
Το απόγευμα θα συσκεφθούν στο μπλόκο των Μουδανιών για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σκληρό ροκ ξανά στην Καρδίτσα

Νωρίς το απόγευμα (5/2), προκλήθηκε εκ νέου ένταση στην Καρδίτσα, όταν αγρότες της περιοχής επιχείρησαν να βγάλουν τρακτέρ στον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ωστόσο οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν.

Λίγο νωρίτερα, αγροτες από τα Τρίκαλα απέκλεισαν συμβολικά και για περίπου 15 λεπτά τον κόμβο Τρικάλων – Λάρισας, αφήνοντας παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και, όπως δήλωσαν, θα συσκεφθούν προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματά τους «τα οποία θα είναι ακόμη πιο δυναμικά!».


Φλώρινα: Πορεία με τρακτέρ μέχρι τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία

Κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της περιοχής της Φλώρινας. με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό και αμέσως μετά ακολούθησε μια πορεία μηχανοκίνητη τόσο μέχρι το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, αλλά έφτασαν με τα τρακτέρ τους και έως το τελωνείο Νίκης, στα σύνορα της χώρας μας με τη Βόρεια Μακεδονία, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να διατρανώσουν, όπως αναφέρουν τα αιτήματά τους στους κατοίκους και στους επισκέπτες.

Σέρρες: Συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας στο Στρυμονικό

Σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Στρυμονικού και στα δύο ρεύματα, για 20 λεπτά, προχώρησαν σήμερα οι Σερραίοι αγρότες.
Σύμφωνα με το infonews24, αντιπροσωπεία των Σερραίων αγροτών θα δώσει αύριο το «παρών», στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια, όπου και θα συναποφασίσουν και θα καθορίσουν οι αγρότες της χώρας, τις επόμενες κινήσεις τους.
«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εξαγρίωσαν τον κόσμο ακόμη περισσότερο. Μας έσυραν στα μπλόκα. Αλλιώς ξεκινήσαμε τον αγώνα μας κι αλλιώς καταλήγουμε. Σίγουρα η στάση μας θα είναι σκληρότερη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος.
«Προχωράμε σε κινητοποιήσεις δυναμικές και κλιμάκωση. Ακούσατε τις εξαγγελίες, οι οποίες ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος» ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Κλειστή για δύο ώρες η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας στην Αταλάντη

Ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα, βρίσκεται στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης, με τους αγρότες της Λοκρίδας να είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας «το δικαίωμα να παραμείνουν στη γη τους διαφυλάσσοντας το πολύτιμο οικογενειακό εισόδημα».
Στις 2 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας (5/1) οι αγρότες του μπλόκου της Αταλάντης, ανεβήκαν και πάλι στην εθνική οδό κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Αυτή τη φορά στο πλευρό τους είχαν και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, οποίος ευχήθηκε για την άμεση όσο και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας.

Τρίκαλα: Με τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους

Με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, αγρότες των Τρικάλων διέσχισαν σήμερα κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ξεκινώντας από την περιφερειακή οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, στο Κολυμβητήριο Τρικάλων, κατευθύνθηκαν προς την αντιπεριφέρεια Τρικάλων όπου πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ επέδωσαν ψήφισμα στην αντιπεριφερειαρχη Χρύσα Ντιντή με τις διεκδικήσεις τους. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Εύβοια: Μπλόκαραν τον Υφυπουργό και Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, στο μπλόκο της Κηρίνθου στη Βόρεια Εύβοια σταμάτησαν οι αγρότες τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη και τον Γ.γ. Δ. Παπαγιανίδη.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατευθύνεται προς την Αγία Άννα για τα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης