Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκ στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησε ο πατέρας της 14χρονης που έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών

Σοκ στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησε ο πατέρας της 14χρονης που έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών
Ο άνδρας με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του
(upd) Σοκάρει η νέα υπόθεση βιασμού και ασέλγειας μιας 14χρονης στην Κρήτη. Όπως αποκαλύφθηκε, ο πατέρας της 14χρονης έδωσε τέλος στη ζωή του, μέσα στο αυτοκίνητό του με φιάλη υγραερίου.
Επρόκειτο για τον 50χρονο, Β.Λ.., για τον οποίο είχε εκδοθεί και missing alert.
Ο άνδρας με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, στο χωριό Μάζες, έχοντας εισπνεύσει υγραέριο από φιάλη που είχε στο όχημα του ενώ βρέθηκε και σημείωμα το οποίο είναι προσώρας άγνωστο το τι γράφει.
Οι συνηθήκες παραμένουν επίσης άγνωστες, ενώ φέρεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. 

Η υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο 

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό μία νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, με θύμα μια ανήλικη, ήρθε στο φως στην Κρήτη. 

Ολα ξεκίνησαν από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην αστυνομία πριν μερικούς μήνες. Συγκεκριμένα, σε ανώνυμο τηλεφώνημα στις Αρχές του νησιού διατυπώθηκε η καταγγελία ότι στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, ένα ανήλικο εξωθείται στην πορνεία έναντι αμοιβής.
Ετσι ξεκίνησε έρευνα πολλών μηνών και προέκυψε η εμπλοκή 12 ατόμων στην υπόθεση.
Οπως διαπιστώθηκε, κατά τα έτη 2022-2023, ο ένας εκ των κατηγορουμένων βίαζε την ανήλικη και οι υπόλοιποι 11 είχαν προβεί επίσης σε γενετήσιες πράξης σε βάρος της. 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικη.
Από την κατάθεση της 14χρονης και από την εξέτασή της από παιδοψυχολόγο, προέκυψε ο βιασμός της από έναν εκ των κατηγορουμέων –38χρονο Πακιστανό ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και διατάχθηκε η προφυλάκισή του.
Από αστυνομικούς της Υ.Α. Ρεθύμνης στις 22 Ιανουαρίου έγινε έρευνα στο σπίτι του 38χρονου όπου βρέθηκαν δύο κινητά και ένα φυσίγγιο πιστολιού. 

To «Χαμόγελο του Παιδιού» για την 14χρονη που έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών

Σε διευκρινίσεις για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης κατ' εξακολούθηση στο Ρέθυμνο προχώρησε το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού κατ' εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:
«Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.
Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.
Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.
Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης