Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καρδίτσα: Σε αποκλεισμό του κόμβου Ε65 προχωρούν οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Καρδίτσα: Σε αποκλεισμό του κόμβου Ε65 προχωρούν οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι
Σε ανάλογες κινήσεις θα προβούν οι αγρότες από όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας
Σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου Ε65 προχωρούν αυτή την ώρα οι αγρότες της Καρδίτσας μία απόφαση που ελήφθη χθες στην Πανθεσσαλική σύσκεψη των αγροτών.
Στο μπλόκο του Ε65 βρίσκονται αυτή τη στιγμή αγρότες κτηνοτρόφοι αλλά και μελισσοκόμοι που υπέστησαν τεράστιες ζημιές.
Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση σε ανάλογες κινήσεις θα προβούν οι αγρότες όλης της Θεσσαλίας από όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας.

Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα

Στις 6 το απόγευμα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας και των Φαρσάλων που βρίσκονται στην κινητοποίηση θα κάνουν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας με αγροτικά μηχανήματα, ενώ προετοιμάζονται για μαζική συμμετοχή το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων.
Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι καθυστερούν πολύ οι επιδοτήσεις σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες εξαγγελίες που έγιναν, όπως ήταν εκείνη της αύξησης της κρατικής αρωγής για τον αγροτικό εξοπλισμό έως 10.000 €. Οι αγρότες λένε ότι έπρεπε «αφού πρώτα μας κορόιδεψαν αφού πρώτα μας λοιδόρησαν έπρεπε να βγούμε στους δρόμους για να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Στέλνουν τα αιτήματα στον Πρωθυπουργό

Αποφάσισαν επίσης να στείλουν τα αιτήματα τους απευθείας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είτε τον συναντήσουν είτε όχι και τον καλούν να επιλύσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους για αποζημίωση. Δηλώνουν παράλληλα ανοιχτή για συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά λένε ότι μπορεί ο ίδιος πρωθυπουργός να απαντήσει στα αιτήματα τους από την Βουλή.
Επίσης τονίζουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να μπορέσουν να κερδίσουν πανελλαδικά οι αγρότες το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης