Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γάμος ομόφυλων: Το κείμενο που θα διαβαστεί στις εκκλησίες την Κυριακή 4/11 – «Περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων για τα παιδιά»

Γάμος ομόφυλων: Το κείμενο που θα διαβαστεί στις εκκλησίες την Κυριακή 4/11 – «Περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων για τα παιδιά»
Στην επιστολή θα αναφέρεται ότι τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την μητρότητα και την πατρότητα που είναι απαραίτητα στοιχεία
Επιμένει η Εκκλησία στη σφοδρή αντίθεσή της στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.
Στο κείμενο που θα διαβαστεί στους ιερούς ναούς την ερχόμενη Κυριακή, η Εκκλησία εξηγεί, γιατί δεν μπορεί να σιωπήσει.
Μέσα από πέντε σημεία η εκκλησία ενημερώνει τους πιστούς γιατί είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο.
Η επιστολή θα διαβαστεί την προσεχή Κυριακή σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας.
Έχει θεολογικό περιεχόμενο περιέχει αποσπάσματα από το βιβλίο της Γενέσεως και ουσιαστικά πρόκειται για το σκεπτικό που οδήγησε τους ιεράρχες στην απόφαση της συνόδου.
Στην επιστολή θα αναφέρεται ότι τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την μητρότητα και την πατρότητα που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στην μετέπειτα εξέλιξή τους.
Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι δεν μπορεί η εκκλησία να αποδεχθεί την επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια γιατί θα προδώσει την αποστολή της και ως προς το θέμα της «υιοθεσίας παιδιών» θεωρεί ότι τα παιδιά καταδικάζονται να ζουν σέ ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων.
Εκκρεμεί βέβαια η συζήτηση για την βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει ότι τα παιδιά να βαπτίζονται εφόσον ενηλικιωθούν.
Κάποιοι μητροπολίτες πήραν αποστάσεις από την δήλωση του αρχιεπισκόπου λέγοντας ότι για το ζήτημα δεν υπάρχει απόφαση συνόδου και δεν πρέπει να προκαταλαμβάνεται η ιεραρχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης