Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Επικαιροποιημενο Δελτίο της ΕΜΥ για χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και καταιγίδες

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Επικαιροποιημενο Δελτίο της ΕΜΥ για χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και καταιγίδες
Χιονοπτώσεις και στην Αττική, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m)
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.
Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης Καιρού που επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.
Αναλυτκά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:
-Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:
α) Θεσσαλία - Σποράδες: Σήμερα, Δευτέρα 29/1, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Μαγνησία) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
β) Ανατολική Στερεά: Σήμερα, Δευτέρα 29/1 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Βοιωτία - Φθιώτιδα) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 (κυρίως Βοιωτία) και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1θα εξασθενήσουν.
γ) Εύβοια: Σήμερα, Δευτέρα 29/1 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1 θα εξασθενήσουν.
δ) Αττική: Σήμερα, Δευτέρα 29/1σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
ε) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα, Δευτέρα, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 30/1 πρόσκαιρα θα ενταθούν και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1 θα εξασθενήσουν.
στ) Κρήτη: Σήμερα, Δευτέρα 29/1, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 και θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Τετάρτης 31/1.
-Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:
α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.
β) Την Τετάρτη 31/1 οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1 στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης