Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο πήχης για το πιο εμετικό σχόλιο του 2024, ανέβηκε ήδη πολύ ψηλά

Ο πήχης για το πιο εμετικό σχόλιο του 2024, ανέβηκε ήδη πολύ ψηλά

Τί χώρα είμαστε μερικές φορές…
Αναρωτιέμαι.

Η Εξεταστική Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για την τραγωδία των Τεμπών, προκαλεί έντονα το κοινό αίσθημα.
Πολιτικά σαλιγκάρια που είναι πρόθυμα και έτοιμα να κάνουν τα πάντα για το κόμμα τους, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής, δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων για βεβήλωση της μνήμης θύματος (ω ναι, το είδαμε και αυτό) και γενικότερα ένα θέαμα που δεν ταιριάζει σε καμία κοινωνία που έχει αξίες και σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της.
Από την άλλη πλευρά, η συγκλονιστική και με λογικά επιχειρήματα, κατάθεση ενός γονιού που βιώνει μία από τις μεγαλύτερες θλίψεις που μπορεί να νιώσει ο Άνθρωπος: την απώλεια το παιδιού του. Τα όσα είπα η κ. Μαρία Καρυστιανού βρίσκουν μία μεγάλη μερίδα του κόσμου σύμφωνη, γεμάτη ερωτήσεις, θλίψη, οργή. Μπροστά σε ένα άφωνο και ίσως παντελώς αναίσθητο κοινό εντός της αίθουσας, που βρίσκεται εκεί για να κάνει τη δουλειά του.

Και ερχόμαστε στα «παράγωγα» της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή στον σχολιασμό των γεγονότων από διάφορα κομματόσκυλα και παρατρεχάμενους των πάνελς. Πολλά έχουν ειπωθεί, αλλά νομίζω πως βρήκαμε «νικητή» για το πιο εμετικό σχόλιο του 2024, βάζοντας έτσι από νωρίς ψηλά τον πήχη (και) για το έτος.
Ο τηλε-σχολιαστής Χρήστος Κώνστας επιχείρησε να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στα όσα είπε η κ. Καρυστιανού, με ένα ύφος που δεν περιγράφεται, ένα ύφος γεμάτο κυνισμό που δεν έχει σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο. «Θέλω να πιστεύω, με όλη μου την καρδιά, ότι δεν θα δω αυτή τη γυναίκα, (κ. Μαρία Καρυστιάνου), υποψήφια σε κανένα κόμμα. Έχω δει κι άλλες ‘χαροκαμένες’ μάνες».
Προς τιμήν του, μπροστά στο ιταμό σχόλιο, ο οικοδεσπότης της εκπομπής κ. Σωτήρης Ξενάκης, κάλεσε σε έντονο ύφος τον Κώνστα να μην προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις.

Δείτε τα δύο βίντεο.
Το πρώτο ως τροφή σκέψης για πολλά από αυτά που συμβαίνουν και το δεύτερο για να δείτε πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος για χάρη πολιτικών συμπαθειών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης