Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κινητοποιήσεις αγροτών: Ένταση και δακρυγόνα σε Καρδίτσα και Λάρισα - Τι ζητούν

Κινητοποιήσεις αγροτών: Ένταση και δακρυγόνα σε Καρδίτσα και Λάρισα - Τι ζητούν
Βγήκαν στους δρόμους οι αγρότες
Σχετικά Άρθρα
Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νόμου Λάρισας, με τη συμμετοχή και του αγροτικού κόσμου από τα χωριά των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ στον κόμβο του Πλατυκάμπου.
Μάλιστα, επικράτησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς τους εμπόδισαν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και την Εθνική Οδό.
Στην Καρδίτσα ειναι κλειστός ο Ε65, όπου οι αγρότες κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, διεκδικούν την αναπλήρωση του εισοδήματος λόγω της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.
Στόχος της κινητοποίησης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, είναι να αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών. Πρόσθεσε ότι οι αγρότες περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις στην εθνική οδό και στήσιμο μπλόκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης