Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ομόφυλα ζευγάρια: Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιανουαρίου η Ιεραρχία της εκκλησίας – Διάσταση απόψεων στην Ιερά Σύνοδο

Ομόφυλα ζευγάρια: Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιανουαρίου η Ιεραρχία της εκκλησίας – Διάσταση απόψεων στην Ιερά Σύνοδο
Η απόφαση της Συνόδου, με τη μορφή εγκυκλίου αναμένεται να διαβαστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή 28/1
Αύριο 23 Ιανουαριόυ συνεδριάζει εκτάκτως και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αποκλειστικό θέμα το νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Την εισήγηση αύριο θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και θα αναπτύξει τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της εκκλησίας.
Αμέσως μετά οι ιεράρχες θα συζητήσουν διεξοδικά και στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί θα εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της εκκλησίας.
Η διαφορά ανάμεσα στους ιεράρχες είναι οι τόνοι που χρησιμοποιούν σε δημόσιες τοποθετήσεις του.
Ιδιαίτερως σκληρή γλώσσα χρησιμοποιούν ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Λαρίσης Ιερώνυμος, ο Νέας Ιωνίας και αρκετοί άλλοι οι οποίοι κάνουν λόγο και για λαοσυνάξεις.
Υπάρχουν όμως και οι πιο ήπιοι και ήρεμοι Ιεράρχες όπως είναι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θέλει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ εκκλησίας – πολιτείας.
Εχει ξεκαθαρίσει ότι η εκκλησία αυτό που θα κάνει με μεγάλη ευθύνη είναι να ενημερώσει τον κόσμο για τις θέσεις της και γιατί αντιδρά στο νομοσχέδιο.
Η απόφαση της Συνόδου, με τη μορφή εγκυκλίου αναμένεται να διαβαστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα σταλούν και επιστολές προς τους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η εκκλησία είναι αντίθετη.
Και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν θα προτείνουν λαοσυνάξεις διαμαρτυρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης