Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διάσωση 107 μεταναστών σε δυο περιστατικά νοτιοδυτικά της Γαύδου - Ναυάγιο και στο Φαρμακονήσι, αγνοούνται 4 μετανάστες

Διάσωση 107 μεταναστών σε δυο περιστατικά νοτιοδυτικά της Γαύδου - Ναυάγιο και στο Φαρμακονήσι, αγνοούνται 4 μετανάστες
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 4 αγνοουμένων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια του Φαρμακονησίου
Τουλάχιστον 107 μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά τα ξημερώματα της Κυριακής 21/1 νοτιοδυτικά της Γαύδου στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα, φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά εντόπισε και περισυνέλεξε 34 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Γαύδου. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων και Έρευνας του Λιμενικού Σώματος οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.
Σε δεύτερο περιστατικό εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Νήσων Μάρσαλ 73 μετανάστες που επέβαιναν επίσης σε αλιευτικό σκάφος, 38 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου. Πρόκειται να μεταφερθούν στην Αγ. Γαλήνη.
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε τις απογευματινές της Παρασκευής 19/1 νοτιοανατολικά της Γαύδου άλλη λέμβος στην οποία επέβαιναν 42 μετανάστες, ανάμεσά τους 5 παιδιά, που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων Ηρακλείου. Κατά δηλώσεις των επιβαινόντων, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 18/1 από ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 1.000 μέχρι 3.200 δολάρια για τη μεταφορά τους στην Γαύδο. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί προανάκριση, ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν δύο από τους μετανάστες, 31 και 26 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές.

Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι: Διάσωση 20 μεταναστών - Αγνοούνται 4 άτομα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 4 αγνοουμένων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια του Φαρμακονησίου.
Ήδη, εντοπίστηκαν στη στεριά 20 άτομα.
Οι έρευνες διεξάγονται υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ από 3 πλοία του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της Frontex.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης