Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμική δόνηση, αισθητή και στην Αττική - 4,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την Κύμη - Λέκκας: Μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό

Σεισμική δόνηση, αισθητή και στην Αττική - 4,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την Κύμη - Λέκκας: Μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ
(upd) Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 16:15 το μεσημέρι με επίκεντρο στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης και εστιακό βάθος στα 14,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ λίγο αργότερα καταγράφηκαν και νέες, ασθενέστερες δονήσεις: 2,4 Ρίχτερ στις 4:24, στα 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικα της Κύμης και 3,1 Ρίχτερ στις 4:33 στα 21 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης.
seismos_kymi_1.webp
1608190.regional.jpg

Λέκκας: Δεν υπάρχει ανησυχία, μπορεί όμως η περιοχή να δώσει μεγαλύτερο σεισμό

Όπως δήλωσε ο σεισμολόγος Ευθ. Λέκκας, η περιοχή είναι σεισμογενής, μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό.
Ωστόσο, και σε μεγαλύτερη δόνηση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 
Έχει σεισμικό ιστορικό η περιοχή αλλά συνήθως επηρεάζει κοντινά σημεία, αραιοκατοικημένα, και όχι την Αττική, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ.  
ριχ.webp
Το Ευρωμεσογειακό έδωσε τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 22 χιλιόμετρα οανατολικά της Κύμης και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα.
emsc_kymi.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης