Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός – meteo: «Βουτιά» θερμοκρασίας και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα

Καιρός – meteo: «Βουτιά» θερμοκρασίας και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει σημαντικά
Για ραγδαία μεταβολή του καιρού κάνει λόγο το meteo.gr στην πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο, με κύρια χαρακτηριστικά η πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές, οι χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι.
Ειδικότερα, το meteo.gr σημειώνει πως ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει σημαντικά, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 10 βαθμούς Κελσίου και παράλληλα θα χιονίσει σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Σύμφωνα με το meteo τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι:

η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας
οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας
οι χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας
οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση το Σάββατο 20/01 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και την Κυριακή 21/01 στην υπόλοιπη χώρα. Η πτώση θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 20/01 στα βορειοδυτικά και στα βόρεια οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν σταδιακά στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.
Παράλληλα, χιονοπτώσεις αναμένονται από το πρωί στα ορεινά Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν σε ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς καθώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα του Σαββάτου 20/01 προς Κυριακή 21/01 χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της Ανατολικής Πελοποννήσου.
Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά της Κεντρικής και Νότιας ηπειρωτικής χώρας, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο και από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν.
Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και το χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το μεσημέρι και τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 20/01

Χάρτης 1. Βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου 20/01

meteo2-1.webp

Χάρτης 2. Βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 20/01

meteo2-1_1.webp

Θυελλώδεις άνεμοι και δύσκολες οδικές συνθήκες

Τέλος, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7 έως 9 μποφόρ) αναμένονται στο Αιγαίο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 20/01 ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.
Οι συνθήκες στο οδικό δίκτυο που θα επικρατήσουν τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου θα είναι δύσκολες. Όπως φαίνεται στον χάρτη, χιονοπτώσεις αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας καθώς σε τμήματα της Ηπείρου και της Στερεάς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης