Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα - H συνάντηση με Μητσοτάκη

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα - H συνάντηση με Μητσοτάκη
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δύο ημέρες πριν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, όπου παρουσίασε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Σχετικά Άρθρα
Την προσφυγή στον λαό με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος συστήνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.
«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης. «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η συνάντηση με Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιβεβαίωσε και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο υποστήριξε ότι βασικό θέμα δεν ήταν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, όπου παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης για την ισότητα στον γάμο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά τον Αρχιεπίσκοπο για τη νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί η κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να μην υπάρχουν διακρίσεις και να προστατευτούν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών. Στον αντίποδα ο κ. Ιερώνυμος φέρεται να επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Εκκλησίας και να μετέφερε τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά πολλών ιεραρχών, ενημερώνοντας ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία στον κατάλληλο χρόνο.
Πάντως, με συνέντευξη του στο Bloomberg, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από το υπουργικό συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο. «Το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης