Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκτέλεση στο Νέο Κόσμο: Σκληρός πόλεμος μαφιόζικων οργανώσεων για λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού

Εκτέλεση στο Νέο Κόσμο: Σκληρός πόλεμος μαφιόζικων οργανώσεων για λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού
Τους φακέλους των εκτελέσεων με κίνητρο την εκμετάλλευση της «πίτας» από το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού, «ξεσκονίζουν» οι αξιωματικοί της ασφάλειας
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό κάποιου ίχνους, που θα τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση και στην σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του 44χρονου στον Νέο Κόσμο.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών, βρίσκονται νέες συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία λαθραίων τσιγάρων.
Τους φακέλους των εκτελέσεων με κίνητρο την εκμετάλλευση της «πίτας» από το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού, «ξεσκονίζουν» οι αξιωματικοί της ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτέλεσης του 44χρονου, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο πρατήριο καυσίμων του, στο Νέο Κόσμο.

Λαθρεμπόριο τσιγάρων

Ένα σενάριο, που εξετάζεται, είναι η άκρη του νήματος να βρίσκεται, στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, που έχει αποκτήσει μεγάλο μέρος της «πίτας» στην παραοικονομία των μαφιόζικων οργανώσεων. Κουμάντο, μάλιστα, στη δυτική Αττική, φαίνεται να κάνουν οργανώσεις ομογενών με προέλευση από πρώην σοβιετικές χώρες.
Μια βομβιστική επίθεση, το καλοκαίρι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, εξετάζεται αν είχε να κάνει, με τον έλεγχο αυτής της «πίτας».

Η εκτέλεση του «Θείου Τζο»

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί που ερευνούν τις συγκεκριμένες υποθέσεις, είναι πως πιθανόν ο «Ράμπο» με τον «Νιόνιο» σχεδίαζαν από κοινού να «χτυπήσουν» τον «Ζαμπόν», όμως εκείνος το έμαθε και ουσιαστικά τους πρόλαβε.
Συνέχισε όμως έκτοτε να παίρνει τα μέτρα του.
Θεωρούν πως ουσιαστικά θα ήταν αντίποινα για την δολοφονία του «Θείου Τζο» στα Δερβενοχώρια τον Απρίλιο του 2022, στην οργάνωση του οποίου φέρεται να ανήκαν και οι δύο και να δραστηριοποιούνταν κυρίως με το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Μέρος αυτού του κύκλου αίματος ίσως να ήταν η δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022 αλλά και μία εμπρηστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του γιου του «Θείου Τζο» στο Σχιστό, τον Ιούνιο του 2023.
Αυτό που έχει τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι πως τον περασμένο Ιούνιο στο κλεμμένο τζιπ που εντοπίστηκε γεμάτο όπλα, σταθμευμένο κοντά στο πρατήριο καυσίμων του θύματος, εντοπίστηκε το DNA του «Ράμπο» και του κουνιάδου του «Νιόνιου» που είχαν πέσει θύματα μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό στις 7 Ιουνίου 2023. Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί, είναι πως πιθανόν ο «Ράμπο» με τον «Νιόνιο» σχεδίαζαν από κοινού να «χτυπήσουν» τον «Ζαμπόν», όμως εκείνος το έμαθε και ουσιαστικά τους πρόλαβε.

Η απόπειρα δολοφονίας το 2018

Ο «Ζαμπόν» μετά από όλα αυτά είχε ενισχύσει πολύ τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε.
Είχε πιστόλι πάνω του και καλάσνικοφ στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει, ενώ είχε φροντίσει να έχει και συνοδεία με σωματοφύλακες που χθες δεν ήταν μαζί του.
Φρόντισε να σταθμεύσει ανάποδα και με την πόρτα του οδηγού προς τον τοίχο του πρατηρίου που καλυπτόταν από κάμερα, ώστε να μπορεί σε κάθε περίπτωση να διαφύγει άμεσα και βεβαίως το όχημά του ήταν θωρακισμένο. Το σχέδιο όμως των αντιπάλων του, αυτή την φορά ήταν πιο καλά μελετημένο σε αντίθεση με την απόπειρα που έγινε σε βάρος του στον Πειραιά στις 29 Οκτωβρίου 2018.

Η σχέση με τη «Bella Mafia»

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση.
Εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά. Φαίνεται να γνώριζε ή να είχε ρόλο σε έναν μεγάλο κύκλο αιματηρών χτυπημάτων στο πόλεμο αλληλοεξόντωσης της Μαφίας.

www.bankkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης