Κοινωνία

Μεσολόγγι: Βούλευμα για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 31χρονου - Διατάχθηκε άρση του τραπεζικού απορρήτου

Μεσολόγγι: Βούλευμα για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 31χρονου - Διατάχθηκε άρση του τραπεζικού απορρήτου
Η οικογένεια εκτιμά ότι πρόκειται για δολοφονία στην οποία συμμετείχαν περισσότερα του ενός άτομα
Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του 31χρονου Μπάμπη που αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου από το Μεσολόγγι.
Η οικογένεια εκτιμά ότι πρόκειται για δολοφονία στην οποία συμμετείχαν περισσότερα του ενός άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίεςτου Star, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειoδικών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο νεαρός Μπάμπης δολοφονήθηκε.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρει πως ο Μπάμπης έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Οι δικαστές ενέκριναν το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 50χρονου κρεοπώλη, αλλά και του 31χρονου Μπάμπη, και αυτό επειδή ο κρεοπώλης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, ζητώντας να του επιστρέψει τα 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει.
"Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ο 31χρονος δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημάδια ζωής, εκφράζεται δε βάσιμα η βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης σε βάρος του
Βάσει των καταθέσεων των οικείων του 31χρονου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε και επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων, ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από 1/1/2018 έως τις 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές που είχαν", αναφέρει το βούλευμα.

Διατάχθηκε άρση του τραπεζικού απορρήτου

Επίσης, στο βούλευμα αναφέρεται ότι από την προανάκριση προέκυψε ότι απογευματινές ώρες της 4ης Ιανουαρίου, το θύμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με φίλο του, στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ίδιο βράδυ θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη.
Ο κρεοπώλης υποστήριξε αρχικά στην αστυνομία ότι αφενός δεν είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με τον αγνοούμενο, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι ο 31χρονος τον κάλεσε περίπου στις 18:30 της 4ης Ιανουαρίου ζητώντας του να τον μεταφέρει με το όχημά του σε κάποιο σημείο.
Όπως προέκυψε, πάντως, από τα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ο κρεοπώλης είναι αυτός που κάλεσε το θύμα και όχι το θύμα εκείνον.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 50χρονου, αφού έκλεισε το κατάστημα του, γύρω στις 20:30 το βράδυ, παρέλαβε τον 31χρονο από το σπίτι του προκειμένου να τον μεταφέρει στο σημείο που εκείνος του υπέδειξε. Για τις οικονομικές συναλλαγές με το θύμα, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είχε δανειστεί από αυτό κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο όμως ισχυρίστηκε ότι του είχε επιστρέψει μέχρι τα Χριστούγεννα.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, συλλέχθηκε οπτικό υλικό καμερών ασφαλείας από καταστήματα και οικίες που βρίσκονται στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δυο άντρες. Προκύπτει ότι ο 50χρονος παρέλαβε τον 31χρονο στις 20:36 από σημείο κοντά στην οικία του και τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπάμπης αποβιβάστηκε από το Ι.Χ του πρώτου. Στη συνέχεια ο κρεοπώλης ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση προς το Ευηνοχώρι. Το αυτοκίνητό του εθεάθη για τελευταία φορά στις 20:41. Στα ίδια οπτικά υλικά, καταγράφεται το όχημα του 50χρονου να διανύει τον ίδιο δρόμο με κατεύθυνση αυτή τη φορά προς Μεσολόγγι, στις 21:36.
Στην πρώτη κατάθεσή του ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι αφού το θύμα αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο του, εκείνος επέστρεψε απευθείας στο Μεσολόγγι, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το οπτικό υλικό των καμερών.
Αντιθέτως, προκύπτει ότι αφού άφησε το θύμα, ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση αντίθετη, προς Ευηνοχώρι, ενώ η επιστροφή του στο Μεσολόγγι έγινε 50 λεπτά αργότερα. Σε συμπληρωματική του εξέταση επιβεβαίωσε την πορεία και τις ώρες που προκύπτουν από τις κάμερες, πλην όμως ανέφερε ότι κατά το διάστημα των 50 λεπτών δε θυμόταν τι έκανε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης