Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε λευκό κλοιό πολλές περιοχές της χώρας - Πού είναι κλειστά τα σχολεία, πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σε λευκό κλοιό πολλές περιοχές της χώρας - Πού είναι κλειστά τα σχολεία, πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε αρκετές περιοχές της χώρας
Σχετικά Άρθρα
Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ενώ κλειστά παραμένουν αρκετά σχολεία και προβλήματα σημειώνονται σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, τη Μακεδονία, τα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Λόγω των καιρικών συνθηκών κλειστά παραμένουν σήμερα, Τετάρτη 10/1, τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί και Σαμοθράκη, ενώ μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν στην Πρέσπα.
Παράλληλα, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια και συγκεκριμένα, ισχύει απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, Πανόραμα και Πεύκα, στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχής, Φίλυρο, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου και στη δημοτική οδό Κισσέως.
Το ίδιο ισχύει και σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά την Αττική, η Τροχαία από χθες διέταξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα στην περιοχή των Αχαρνών.

Παγετός και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα – Οι περιοχές που καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων παρατηρείται το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2024, μετά τις τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας μας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.
Οι χιονοπτώσεις περιορίστηκαν κυρίως πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο στην Κεντρική Ελλάδα νωρίς το πρωί της Τετάρτης 10/1 και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Παγετός σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 10/1, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οι 8 χαμηλότερες τιμές θερμοκρασίας που καταγράφηκαν σε κατοικημένες περιοχές (εκτός χιονοδρομικών κέντρων) είναι οι εξής:
ΜΤ_1.JPG
Η εξέλιξη του καιρού

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα (10/1) πρόσκαιρα στη Θράκη, τη Μακεδονία, τα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 5 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Αναλυτικά:
-ΑΤΤΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Νωρίς το πρωί πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά - ημιορεινά (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ.) ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.
-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη Θράκη με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
-ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
-ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
-ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
-ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως του νομού Μαγνησίας (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ.). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης