Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χιονοπτώσεις στη Σαμοθράκη: Κλειστά στις 9-10/1 τα σχολεία - Ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Χιονοπτώσεις στη Σαμοθράκη: Κλειστά στις 9-10/1 τα σχολεία - Ανοιχτό το οδικό δίκτυο
Aνοιχτό παραμένει το οδικό δίκτυο
Κλειστά σήμερα, Τρίτη 9/1 , αλλά και την Τετάρτη 10/1 τα σχολεία στη Σαμοθράκη λόγω των χιονοπτώσεων, μετά από απόφαση του δημάρχου Θ. Βίτσα.
«Σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση αναμέναμε χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι και κυρίως στα ορεινά. Από τις 8.30 το πρωί όμως ο καιρός άρχισε να "αγριεύει". Αυτή τη στιγμή χιονίζει παντού, η θερμοκρασία είναι περίπου στους 2 βαθμούς και πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης περίπου 7 μποφόρ, λόγω των οποίων δεν πραγματοποιήθηκε και το πρωινό δρομολόγιο του πλοίου από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη. Εκτιμώντας ότι με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες -χιονόπτωση και χαμηλή θερμοκρασία- από αύριο το πρωί θα υπάρχει ολισθηρότητα στο οδικό δίκτυο, αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων για δύο ημέρες πρωτίστως για λόγους ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών και επίσης για να ετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση από τους διευθυντές ώστε να μη χαθούν περισσότερες ημέρες μαθημάτων», ανέφερε ο κ. Βίτσας.
Στο μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το οδικό δίκτυο και είναι σε ετοιμότητα τα διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Παράλληλα, έχει δοθεί ήδη οδηγία στους κατοίκους της Χώρας και της Καμαριώτισσας για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων από τα στενά των δύο οικισμών για να διευκολυνθεί σε περίπτωση που χρειαστεί, η εργασία των συνεργείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης