Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Πάνω από 7.000 κρούσματα ημερησίως έως τις 22 Ιανουαρίου - Διαχειρίσιμη η κατάσταση

Σαρηγιάννης: Πάνω από 7.000 κρούσματα ημερησίως έως τις  22 Ιανουαρίου - Διαχειρίσιμη η κατάσταση
Προβλέπεται η κορύφωση να σημειωθεί μέχρι τις 22-23 Ιανουαρίου, περιόδο κατά την οποία θα καταγράφονται ως και 7.200 ημερησίως, ενώ θα ακολουθήσει αργή αποκλιμάκωση, σύμφωνα με τον Δ. Σαρηγιάννη
Σχετικά Άρθρα
Για κορύφωση της διασποράς τόσο του κορωνοϊού, όσο και των άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων, τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα, προβλέπεται η κορύφωση να σημειωθεί μέχρι τις 22-23 Ιανουαρίου, περιόδο κατά την οποία θα καταγράφονται ως και 7.200 ημερησίως, ενώ θα ακολουθήσει αργή αποκλιμάκωση.
Εξήγησε ότι οι αρχικοί υπολογισμοί πριν από τα Χριστούγεννα προέβλεπαν ότι θα φτάναμε μέχρι και 8.800 κρούσματα ημερησίως στην κορύφωση της διασποράς, όμως πλέον υπάρχει αυτή η σημαντική διόρθωση προς τα κάτω λόγω αλλαγής συμπεριφοράς του κόσμου.
«Αρχίσαμε να προσέχουμε, φοράμε λίγο παραπάνω τη μάσκα, κάνουμε τεστ, γίνεται συνείδηση ότι πρέπει να προσέξουμε», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, συστήνοντας προσοχή καθώς υπάρχουν και άλλες γιορτές, όπως οι Απόκριες μέσα στον Φεβρουάριο.
Υπογράμμισε ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να κάνει και εμβόλια, λέγοντας πως «ακόμη προλαβαίνουμε, αν δράσουμε τώρα».
Πάντως, κατά τον ίδιο, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης