Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Η γρίπη θα μας προβληματίζει μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου - Ο κορωνοϊός δεν έφυγε ποτέ

Παγώνη: Η γρίπη θα μας προβληματίζει  μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου - Ο κορωνοϊός δεν έφυγε ποτέ
Aν δοθεί αγωγή για στρεπτόκοκκο άμεσα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά, σύμφωνα με την Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα
Αναμενόμενη ήταν η έξαρση του κορωνοϊού και γενικότερα των αναπνευστικών λοιμώξεων , ιδίως για τους 3 χειμερινούς μήνες, τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά πως ο κορωνοϊός «είναι εδώ, δεν έφυγε ποτέ» αι επανέλαβε για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού JN.1 (υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 που από 19/12 αναγνωρίστηκε ως υπο-παραλλαγή επιδημιολογικού ενδιαφέροντος), ότι κυριαρχεί, αλλά δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό, ούτε κάνει πνευμονίες.
Για τη γρίπη, ανέφερε πως «θα μας προβληματίζει σίγουρα μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου» και εξήγησε ότι το σχετικό εμβόλιο καλό θα ήταν να γίνει ακόμη και τώρα.
Σημείωσε δε, πως έχουμε μείνει πίσω στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.
Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, η κα Παγώνη συνέστησε οι γονείς να επικοινωνούν με τους παιδίατρους μόλις εμφανίσουν το πρώτο σύμπτωμα, ακόμη και αν δεν έχουν πυρετό.
«Ο στρεπτόκοκκος ειδικά εμφανίζει πονόλαιμο», εξήγησε και πρόσθεσε πως «αν δοθεί αγωγή άμεσα δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης