Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης για κορωνοϊό: Κορύφωση με 7.100 κρούσματα ημερησίως γύρω στις 23 - 24 Ιανουαρίου

Σαρηγιάννης για κορωνοϊό: Κορύφωση με 7.100 κρούσματα ημερησίως γύρω στις 23 - 24 Ιανουαρίου
«H αποκλιμάκωση φαίνεται να είναι λίγο αργή», σύμφωνα με τον Δ. Σαρηγιάννη
Σχετικά Άρθρα
Για κορύφωση με 7.100 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως γύρω στις 23 -24 Ιανουαρίου έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης.
Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο mega για την έξαρση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα εκτίμησε ότι «η κορύφωση θα είναι νωρίτερα, γύρω στις 23 – 24 του Γενάρη με περίπου 7.500 κρούσματα, 7.100 θα έλεγα εγώ, την ημέρα», εξηγώντας πως «ο λόγος που βλέπουμε αυτή τη διόρθωση που ανέφερα, είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ενημέρωση του κοινού, φορούν μάσκες, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει διασπορά και άλλαξε η συμπεριφορά».
«Θέλουμε να γλιτώσουμε τη διασπορά. Το να έρθει νωρίτερα σημαίνει ότι δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια ως κύμα. Αυτό μας διευκολύνει και σε ό,τι αφορά τις σοβαρές νοσήσεις και για τους θανάτους», πρόσθεσε.
Σημείωσε ωστόσο πως «η αποκλιμάκωση φαίνεται να είναι λίγο αργή» εξαιτίας της χειμερινής περιόδου που διανύουμε, η οποία ευνοεί τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, αλλά και λόγω της συννοσηρότητας που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.
«Θα πάμε σίγουρα σε αποκλιμάκωση και αυτό είναι το σημαντικό», τόνισε.
Σχετικά με την αύξηση της χρήσης κοκαΐνης, ο κ. Σαρηγιάννης σχολίασε πως «το βλέπουμε εδώ και χρόνια. Το 2007, πάλι ο καθηγητής Θωμαΐδης είχε ανιχνεύσει κοκαΐνη στα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. (…) Πλέον είναι ενδιαφέρον ότι μπορούμε να κάνουμε και μια χωρική ανάλυση το πού βρίσκονται, δηλαδή μπορούμε να βοηθήσουμε και τις Αρχές έτσι».
Συμπλήρωσε πως «στα νότια προάστια υπάρχει μια μεγαλύτερη αύξηση και ειδικά μέσα στις γιορτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης