Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Να σταματήσουμε τη μετάδοση - Περισσότερα τα περιστατικά γρίπης και με πιο βαριά συμπτώματα

Παγώνη: Να σταματήσουμε τη μετάδοση - Περισσότερα τα περιστατικά γρίπης και με πιο βαριά συμπτώματα
Αύξηση 40% στις νοσηλείες
«Πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση», καθώς σημειώνεται αύξηση 40% στις νοσηλείες, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με φόντο την έξαρση του κορωνοϊού.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή το σημερινό άνοιγμα των σχολείων, σύστησε στους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο ακόμα και αν παρατηρούν μια μικρή αδιαθεσία και το τεστ βγαίνει αρνητικό.
Όπως εξήγησε, τις πρώτες ημέρες το ιικό φορτίο είναι χαμηλό και το τεστ ενδέχεται να βγαίνει αρνητικό, όμως το παιδί μεταδίδει τη νόσο.
«Τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από σήμερα πρέπει να πηγαίνουν εφοδιασμένα με μάσκα και αντισηπτικό. Ανοιχτά παράθυρα και όχι αγκαλιές και φιλιά», είπε χαρακτηριστικά.
Για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ανέφερε ότι στις ΜΕΘ δεν παρατηρείται ακόμη πίεση , ενώ τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερα και με πιο βαριά συμπτώματα.
Αναφορικά με τη νέα υποπαραλλαγή, η κα Παγώνη επανέλαβε ότι δεν προκαλεί πνευμονίες, καθώς πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό.
«Οι μεγαλύτερες ηλικίες, σε συνεννόηση με το γιατρό τους πρέπει να παίρνουν τα αντιικά φάρμακα» , σημείωσε και τόνσιε εκ νέου ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να κάνουν το εμβόλιο παράλληλα με αυτό τις γρίπης.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης