Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έβρος - ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου - Παρίστασε τον γιατρό, τι κατασχέθηκε

Έβρος - ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου - Παρίστασε τον γιατρό, τι κατασχέθηκε
H αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων
Απάτη σε βάρος ηλικιωμένου σε οικισμό του Έβρου εξιχνιάσθηκε άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
Μάλιστα, συνελήφθη ένας 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος συμμορίας στην οποία περιλαμβάνονται και άγνωστοι συνεργοί. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Η απάτη

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ηλικιωμένο παθόντα και με το πρόσχημα ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να τον πείσει να παραδώσει στον 40χρονο συνεργό του χρυσαφικά αξίας περίπου 5.000 ευρώ.
Έπειτα από καταγγελία του εγγονού του ηλικιωμένου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο φερόμενος ως δράστης να μεταβαίνει με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του παθόντα και να παραλαμβάνει τα συμφωνηθέντα χρυσαφικά, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Επίσης, κατασχέθηκαν το όχημα, ένα ξύλινο ρόπαλο το οποίο βρέθηκε εντός του οχήματος και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης