Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέθανε η Νανά Δούκα, εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» - Αυγέρη: Κλείνει ένα ιστορικό κεφάλαιο

Πέθανε η Νανά Δούκα, εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» - Αυγέρη: Κλείνει ένα ιστορικό κεφάλαιο
Η κηδεία της Αναστασίας (Νανάς) Δούκα θα γίνει την Δευτέρα και ώρα 14:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α’ Κοιμητηρίου Πατρών.
Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 100 της χρόνια, έφυγε από την ζωή  η Νανά Δούκα, της ιστορικής εκδοτικής οικογένειας της πόλης των Πατρών στην οποία ανήκε επί δεκαετίες η εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Η Νανά Δούκα γεννήθηκε στην Πάτρα στις 29 Μαΐου 1924 ως Αναστασία Φραγκοπούλου καθώς ήταν κόρη του ιδρυτή της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Χαράλαμπου Φραγκόπουλου και της Γιώτας Αθανασιάδου.
Σπούδασε στη σχολή καλογραιών στη Νάξο, αλλά και στο Παρίσι, ενώ μητέρα της Γιώτα Αθανασιάδου, αρθρογράφος και εκδότρια της «Πελοποννήσου», η οποία μετά τη χηρεία της παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας.
Η Νανά Φραγκοπούλου παντρεύτηκε το 1956 τον Σπύρο Δούκα, αποκτώντας το 1958 το μοναδικό παιδί τους, την κόρη τους Λήδα που στα 12 ετών νόσησε από σοβαρή ασθένεια και πέθανε λίγα χρόνια αργότερα.
Μετά τον θάνατο της Γιώτας Παπαγγελούτσου, τη δεκαετία του ’80, η Νανά Δούκα ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας, μαζί με τον σύζυγό της, Σπύρο Δούκα, έως και το 2011, βάζοντας την δική τους σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού Τύπου, ακολουθώντας πάντα την οικογενειακή παράδοση του πατέρα της, Χαράλαμπου και των θείων της, Διονύση, Ηρακλή και Νίκου που ήταν οι ιδρυτές της «Πελοποννήσου».
Έκτοτε, ανέλαβαν οι Γιώργος Πανόπουλος και Θανάσης Λάλας και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του κ. Θεόδωρου Λουλούδη, μέχρι και σήμερα.
Η ίδια είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας τη δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα».
Μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα, είχαν ιδρύσει το 2000 το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στη μνήμη της κόρης τους, Λήδας, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας, έζησαν μαζί 65 χρόνια μέχρι τον θάνατο του Σπύρου Δούκα σε ηλικία 90 ετών το 2018, όταν ήδη η υγεία της Νανάς Δούκα είχε εξασθενήσει σοβαρά κι έτσι δεν έμαθε για τον θάνατό του.
Η κηδεία της Αναστασίας (Νανάς) Δούκα θα γίνει την Δευτέρα και ώρα 14:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α’ Κοιμητηρίου Πατρών.

Δ. Αυγέρη για την απώλεια της εκδότριας της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Νανάς Δούκα

«Με την απώλεια της Νανάς Δούκα δεν μπαίνει μόνον τέλος σ' ένα ιστορικό κεφάλαιο της εφημερίδας "Πελοπόννησος" και του περιφερειακού Τύπου.
Κλείνει ακόμη περισσότερο ο ιστορικός κύκλος των παραδοσιακών εκδοτών του τόπου μας και της έντυπης δημοσιογραφίας», αναφέρει η Δώρα Αυγέρη σε δήλωση της, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισημαίνει ότι η εκδότρια Νανά Δούκα, ακολουθώντας την εκδοτική παράδοση της οικογένειάς της, έβαλε τη δική της σφραγίδα στην ιστορική εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», της μακροβιότερης εφημερίδας της Πάτρας και πως «εξίσου σημαντική υπήρξε η κοινωνική παρουσία και προσφορά της στην πόλη της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης