Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο 10ημερο - Είναι η περιόδος γρίπης, κορωνοϊού, ιώσεων και στρεπτόκοκκου

Παγώνη: Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο 10ημερο - Είναι η περιόδος γρίπης, κορωνοϊού, ιώσεων και στρεπτόκοκκου
Για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού τόνισε ότι δεν κάνει βαριές πνευμονίες
Σχετικά Άρθρα
Αυξημένα πάνω από 40% είναι τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, καθώς «είναι η περιόδος που έχουμε κοκτέιλ γρίπης, κορωνοϊού, ιώσεων και στρεπτόκοκκου», ενώ αναμένεται το επόμενο 10ημερο να συνεχιστεί η ανοδική πορεία, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή και το άνοιγμα των σχολείων αύριο, Δευτέρα 8/1 και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα παιδιά, εξήγησε ότι «αν το παιδί δεν αισθάνεται καλά η μητέρα δεν το στέλνει στο σχολείο, διότι και τεστ να του έχει κάνει, μπορεί σε μία ή δύο μέρες να βγει θετικό και αν πάει στο σχολείο μπορεί να μεταδώσει και στα άλλα παιδιά. Τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο παίρνουν μαζί τους και αντισηπτικό που ξέρουν πια να το χρησιμοποιούν. Και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα στις αίθουσες. Επίσης, οι γονείς να πούνε στα παιδιά τους να μην αγκαλιάζονται και να μην φιλιούνται με τους συμμαθητές τους».
Όπως ανέφερε, η μετάδοση έχει αυξηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα είναι αυξημένα πάνω από 40%. Κατά την ίδια, υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας και τις επόμενες 10 μέρες θα δούμε αύξηση στα κρούσματα.
Για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού τόνισε ότι δεν κάνει βαριές πνευμονίες, είναι στο ανώτερο αναπνευσιτκό και η κλινική κατάσταση των ασθενών είναι αντιμετωπίσιμη.

Εμβολιασμός

Η κα Παγώνη συνέστησε προσοχή για τα ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, προσθέτοντας πως έχουν ακόμη περιθώριο να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. «Θέλει δύο εβδομάδες για να κάνει αντισώματα, αλλά προλαβαίνουν να το κάνουν», όπως είπε.

Για Γεωργιάδη

Για τον νέο υπουργό Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, σχολίασε πως «είναι για ειδικές αποστολές σε αυτή την παραταξη, είναι ο άνθρωπος που έπρεπε να έρθει εκεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης